sreda, 22. december 2021

[FRA-ZOU/Alstom] Alstom za zagotavljanje vlakov in vzdrževanje regionalne proge Marseille-Nice

 16. december 2021 – Alstom in Transdev sta danes v Crespinu (Hauts-de-France) uradno začela izvajanje pogodbe za dobavo 16 8-vagonskih vlakov za progo Marseille-Toulon-Nice, ki jih bo Transdev obratoval poleti 2025. To naročilo, vredno približno 250 milijonov evrov, vključuje tudi vzdrževanje vlakov za 10-letno obdobje. Dostava novega materiala, proizvedenega v Alstomovi lokaciji Crespin, se bo začela konec leta 2024.





Predstavitev je potekala v prisotnosti Olivierja Delecroixa, direktorja prodaje Alstom France, in Vincenta Destota, regionalnega direktorja Transdev Hauts-de-France, ki je zelo vključen v Transdevove železniške projekte.

»Ponosni smo, da sodelujemo pri izvedbi prve koncesije francoske regionalne linije s Transdevom. Ponujamo preizkušen, udoben vlak, ki lahko vozi pri 200 km/h, da bi služil mobilnosti vseh potnikov. Poskrbeli bomo tudi za vzdrževalno podporo in tako prispevali k dolgoročni učinkovitosti delovanja vlakov. Te nove vlake bodo nadomestile sedanje vagone Corail in bodo dodane številnim vlakom Alstom, ki že vozijo v južni regiji,« pojasnjuje Olivier Delecroix, direktor prodaje Alstom France.

»Veseli smo, da lahko sodelujemo z Alstomom, ki ima dolgo zgodovino v regiji Hauts-de-France, da bi izboljšali našo železniško ponudbo v okviru odprtosti regionalnih železnic za konkurenco in omogočili vsakodnevnim potnikom koristi od visoke kakovosti storitev,« poudarja Vincent Destot, regionalni direktor Transdev Hauts-de-France.

"Transdev se veseli začetka koncesije, poleti 2025, da bodo vsi potniki na progi Marseille-Nice lahko odkrili neprimerljivo udobje vlakov Omneo Premium in uživali v najboljših storitvah, ki bodo na voljo na krovu, « je dodal Claude Steinmetz, direktor železnic Transdev France.

Vlak, ki združuje zmogljivost, udobje in dostopnost

Ti vlaki Omneo Premium prihajajo iz Alstomove platforme Omneo, od katerih je 10 francoskih regij že naročilo 491 vlakovnih setov (373 primestnih in regionalnih vlakov “Regio 2N” in 118 vlakov “Omneo Premium” Intercity).

Vlaki Omneo Premium na progi Marseille-Toulon-Nice bodo prilagojeni specifičnim operativnim izzivom Transdev, ki vključujejo:

  • Ustvarjanje družabnega prostora, ki potnikom omogoča uživanje v gostinskem prostoru (s ponudbo prigrizkov);
  • Notranja oprema, ki ponuja vse storitve, ki jih želi regija, kot so prostori za kolesa (12 na vlak), vrata za ločevanje 1st razredne površine in notranja harmonija, ki odraža podobo regije in proge, po kateri bodo vozili vlaki;
  • Izvajanje novih storitev na vozilu, vključno z inovativnimi sistemi za videonadzor, rezervacijo sedežev ali kolesarskih prostorov, štetje potnikov in 4G komunikacijo med vlakom in tlemi.

Novi vlaki z 8 vagoni so dolgi 110 metrov in bodo sprejeli do 352 potnikov (plus 66 zložljivih sedežev za kratka potovanja). To visoko zmogljivost dosežemo z menjavanjem enonadstropnih in dvonadstropnih avtomobilov.

Udobje je bilo posebej dobro premišljeno za dolga potovanja: široki sedeži, velike steklene stene za izkoriščanje naravne svetlobe in panorame morja, jasne informacije o potnikih z zasloni in zasloni, klimatska naprava, 2 razreda s spodnjim in zgornjim krovom, stranišča in orodja za povezovanje (Wi-Fi, električne in USB vtičnice).

Ta obalni vlak bo sprejel vse potnike zahvaljujoč širokim hodnikom in večnamenskim površinam v pritličju, kar bo omogočilo parkiranje koles, skuterjev in prtljage.


10-letna podpora vzdrževanju

Alstom bo Transdevu zagotovil tudi 10-letno vzdrževanje za 16 vlakov. Alstomove storitvene ekipe v Franciji bodo zagotovile vzdrževanje, dobavo nadomestnih delov in remont glavnih komponent (vključno s podstavnimi vozički, motorji, odjemniki toka).

Alstom je certificirano železniško podjetje in certificirana oseba, zadolžena za vzdrževanje (ECE). Z 12 servisnimi centri in več kot 1.000 zaposlenimi, ki so predani storitvam v Franciji, ima Alstom edinstveno znanje o tirnih vozilih in industrijsko bazo, da se sooči z izzivi težkega vzdrževanja glavnih komponent. 

Vlak "Origine France Garantie", izdelan v regiji Hauts-de-France

Na lokaciji Alstom v Crespinu (Hauts-de-France) bodo načrtovali, izdelali, sestavili in homologirali vlake Omneo Premium za progo Marseille-Toulon-Nice, ki bo Transdev obratoval poleti 2025.

Že tretje leto zapored je Alstomov vlak Omneo prejel uradno oznako “Origine France Garantie”, edini certifikat, ki potrjuje francosko poreklo izdelka, zahvaljujoč neodvisni presoji in zagotavlja visoko raven standardov.

"To je priznanje znanja in izkušenj zaposlenih na lokaciji Crespin in jamstvo za našo predanost našim strankam, potnikom in celotni francoski železniški industriji," je zaključil Olivier Delecroix na podpisnem dogodku, ki je potekal na lokaciji Crespin Alstom 16. december.



Alstom  in Omneo  sta zaščiteni blagovni znamki skupine Alstom.

Regio 2N je blagovna znamka francoskega združenja regij (ARF).