četrtek, 2. december 2021

[ITA/I-TI] Italijanska vlada potrdila nove vlake za južno Italijo

 ITALIJANSKI nacionalni operater Trenitalia bo v južni Italiji uvedel sedem novih vlakov z električnim in vodikovim načinom, kot tudi 70 novih avtobusov za nočne storitve na Siciliji.



Italijanski minister za trajnostno infrastrukturo in mobilnost Enrico Giovannini je 30. novembra potrdil načrt, tako da je Trenitalii namenil 200 milijonov evrov za nakup novih vlakov, ki bodo začeli obratovati od leta 2024.

Vlaki bodo nadomestili zastarela vozila, ki onesnažujejo okolje, izboljšali kakovost storitev in zmanjšali vpliv železnice na okolje, vključno s hrupom. Novi vlaki so del italijanskega nacionalnega načrta za oživitev in odpornost.

Za medmestno povezavo Reggio Calabria – Taranto bo naročenih sedem vlakov z dvema načinoma, ki bodo stali 60 milijonov evrov in morajo začeti obratovati do 31. decembra 2024. 70 avtobusov za nočne vlake, ki povezujejo celinsko Italijo s Sicilijo, bo stalo 140 milijonov evrov in mora biti v uporabi do 30. junija 2026.

"Izboljšanje železniških storitev v južnih regijah je temeljni del zaveze ministrstva za ponovni zagon juga," pravi Giovannini. Pravi, da je cilj spodbuditi zmanjšanje uporabe osebnih avtomobilov v korist potovanj po železnici na srednje in dolge razdalje.