sreda, 29. december 2021

[CZ-RGJ] Nočni vlak iz Berlina v Bruselj in Prago naj bi začel poleti

 Načrtovana nočna vlakovna povezava iz Bruslja prek Amsterdama in Berlina do Prage naj bi bila pripravljena v približno šestih mesecih. Na treh vlakih na teden bi morali biti tudi spalni vagoni. Prodaja vstopnic je predvidena za pomlad 2022.



Načrtovana povezava nočni vlak , ki bo povezala Berlin z evropskimi metropolami v Amsterdamu, Bruslju in Pragi, bo predvidoma začela v poletnih mesecih 2022. Nizozemsko-belgijski start-up European Sleeper je to objavil na svoji spletni strani. Prvi je poročal "Berliner Zeitung" .

Start-up sodeluje s češkim transportnim podjetjem Regiojet za povezavo z nočnim vlakom. Kot so sporočili iz podjetja, bodo vlaki začeli v Bruslju in potovali v Berlin prek postaj Amsterdam in Hannover [europeansleeper.eu] . Od tam bodo vlaki nadaljevali preko Dresdna, Bad Schandaua, Decin, Usti Nad Labem do končne postaje v Pragi.

Nočni vlaki s sedeži in spalnimi vagoni

Povezava naj bi se dejansko začela aprila. Razlog za zamudo je iskanje "udobnih spalnih avtomobilov", pravijo. Po lastnih informacijah podjetje načrtuje natančen datum začetka v začetku leta 2022.

Približno 4,5 ure kasneje vlak prispe na postajo Praha-Holesovice v Pragi ob 10.24.

Prodaja vstopnic se začne spomladi 2022

Povratek je ob nedeljah, torkih in četrtkih od 18.31 iz Prage. V načrtu je, da nočni vlak po prihodu v Berlin odpelje z glavne postaje ob 23.05 v smeri Amsterdama. V nizozemski metropoli Amsterdam je pot naprej predvidena ob 6.26. Predviden prihod v Bruselj ob 9.54.

Kot poroča European Sleeper, naj bi se prodaja vstopnic začela spomladi 2022, cene še niso objavljene.

Nočni vlak vozi trikrat na teden

Kot piše na spletni strani, so uri za vozni red že določeni. V skladu s tem je načrtovano, da se bodo potovanja sprva začela trikrat na teden : ob ponedeljkih, sredah in petkih, s pričetkom ob 19:22 na železniški postaji Bruxelles Midi / Brussel Zuid.


Od tam naprej proti Amsterdamu, kjer naj bi nočni vlak nadaljeval proti Hannovru ob 22.34. Po voznem redu bo nočni vlak s tamkajšnje glavne železniške postaje odpeljal ob 02.56 uri. Na glavni postaji Berlin je odhod vedno ob 5.52.