sreda, 12. maj 2021

[SLO-SŽ/Maribor] Dela v predoru Pekel že stekla, pred predorom bodo postavili kipec sv. Barbare

 Petkovega delovnega obiska v Pesnici se bodo udeležili državni sekretar, predstavniki direkcije za infrastrukturo, župana in podžupan in predstavniki izvajalcev.



Gradbišče gradnje predora Pekel v okviru nadgradnje železniške proge Maribor – Šentilj bodo ta petek (14. maja) obiskali Aleš Mihelič, državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo, Ljiljana Herga, direktorica Direkcije RS za infrastrukturo, Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, Gregor Žmak, župan Občine Pesnica, mag. Vladimir Maher, podžupan Občine Šentilj, Dejan Jurkovič, vodja sektorja za investicije v železnice na DRSI in predstavniki izvajalcev – Pomgrad, Kolektor Koling, SŽ-ŽGP, GH Holding, Gorenjska gradbena družba.

Pred predorom bodo postavili kipec sv. Barbare

Na petkovem dopoldanskem delovnem obisku se bodo omenjeni seznanili s potekom gradbenih del na viaduktu Pesnica, prav tako jim bo Dejan Jurkovič predstavil potek del na predoru. Nato bodo, kot je običaj na tovrstnih gradbiščih, pred predorom postavili kipec sv. Barbare, zaščitnice rudarjev in predorskih delavcev. Kipec bo postavila botra predora, direktorica Direkcije RS za infrastrukturo Ljiljana Herga. Sledila bo izjava za medije.