sreda, 30. december 2020

[RUS-RŽD] Ruske železnice vzpostavijo hitro podatkovno povezavo med Moskvo in Daljnim vzhodom

 Ruske železnice so v ruski regiji Daljnega vzhoda postavile omrežje za hitri tehnološki prenos podatkov in naročile nov nadzorni center komunikacijskega omrežja v Moskvi. Železniško podjetje omrežje imenuje "bistveno za digitalno preobrazbo ruskih železnic".



Posodobljeno omrežje pokriva enega najbolj pogosto uporabljanih železniških odsekov, rusko Daljno vzhodno regijo, pa tudi odsek med Jekaterinburgom in Moskvo. Hrbtenica novega hitrega omrežja ima pasovno širino 10 Gbps.

Povečana zmogljivost tehnološke mreže Ruskih železnic omogoča prenos velikih količin podatkov s strani korporacijskih informacijskih sistemov in centrov za obdelavo podatkov in ima številne druge prednosti. Ruske železnice načrtujejo povečanje hitrosti prenosa informacij za vse železniške postaje in točke prisotnosti osebja oddelkov za železnice.

Hiter prenos podatkov

Izvedba tega projekta bo omogočila nadaljnji razvoj storitev video in avdiokonference, zagotovila razvoj tehnoloških video storitev, uvedla tehnologije oddaljenega upravljanja in tehnologije navideznih delovnih mest ter izvedla učenje na daljavo in zdravstvene preglede na daljavo lokomotivskih posadk.

"To je pomemben dogodek ne samo pri Ruskih železnicah, ampak tudi v celotni prometni industriji," pravi Evgeny Charkin, namestnik generalnega direktorja Ruskih železnic. "Obsežna digitalna preobrazba ruskih železnic je nemogoča brez ustvarjanja sodobnega tehničnega ekosistema za izvajanje IT storitev in medijev za prenos podatkov."

Internet stvari

Krepitev omrežne infrastrukture bo prispevala k oblikovanju prometne platforme za izvajanje tehnologije Internet stvari. Trenutno omrežje za visoke hitrosti vključuje približno 1,5 tisoč komunikacijskih vozlišč, leta 2021 pa naj bi se to število povečalo za več kot 4,1 tisoč enot.

Trenutno se gradijo novi komunikacijski centri na železnicah Krasnoyarsk, West Siberian, Sverdlovsk, South Ural, Kuibyshev, Gorky in Moscow. Omrežje naj bi bilo postavljeno na železniških progah Oktyabrskaya, Severne Kavkazije in Jugovzhoda.