petek, 11. december 2020

[PL-GER / PKP-DB] Novo vozni red ; EC bo povezavi od Krakova do Berlina

 Ponovno aktiviran mednarodni vlak EC Wawel bo od 13. decembra vozil na celotni trasi, predvideni zanj. Tako se je PKP Intercity odločil s svojim nemškim partnerjem.



Ponovni zagon mednarodnega vlaka, ki povezuje Krakov in Berlin, je načrtovan že nekaj let. Napovedan je bil že za december 2019, a je bil načrt dokončno prestavljen za leto dni. A do konca ni bilo znano, ali bo zaradi omejitev vstopa v Nemčijo vlak speljan v mednarodne odnose. 

- Potrjujemo začetek povezave IC Wawel iz novega voznega reda - je danes zapisala Anna Zakrzewska iz tiskovnega urada PKP Intercity.

Vlak bo iz Krakova odpotoval ob 10:11, v Berlinu bo Hbf po 7 urah in 5 minutah, ob 17:16. Povratna pot bo 10:37, prihod v Krakov po 7 urah in 11 minut ob 17:48. Vozovnice za vlake so zdaj na voljo na blagajnah in prek portala intercity.plCena vožnje v drugem razredu v polnem razmerju je presenetljivo nizka in znaša 90 PLN in 55 centov. To je promocijska cena.
Omeniti velja, da bo IC Wawel najhitrejši vlak, ki bo pokrival odsek med Legnico in Wrocławom (v 35 minutah) in eden izmed treh z najkrajšim časom potovanja med Krakovom in Katovicami (pot brez postankov bo trajala 57 ali 58 minut, odvisno od smeri vožnje), kjer ponudba se bo od 13. decembra bistveno izboljšala.

V skladu s predpisi, ki jih je nemška stran objavila v začetku decembra, lahko v Berlinu in Brandenburgu ostanete do 24 ur, ne da bi morali vstopiti v test za koronavirus in brez desetdnevne karantene. Več o tem najdete na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve.