torek, 15. september 2020

[PL-PKP Cargo] Prvi dvosistemski Dragon 2 (ET43) iz Newaga je šel na testiranje

Prva dvosistemska lokomotiva iz serije Dragon 2 je ostala na preizkusu v tovarni Newag v Żmigródu.


Septembra lani je PKP Cargo pri Newagu naročil 31 Dragos  2 za več kot pol milijarde zlotov . Sedem električnih lokomotiv je bilo opremljenih z modulom za notranji izgorevanje z notranjim zgorevanjem, 24 vozil pa bo dvonapetostnih in odobrenih za obratovanje na Poljskem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem in v Sloveniji. Konec oktobra lani je Newag po dogovorjenem urniku predal prvo lokomotivo, opremljeno z modulom za prevoz na delo .

Zdaj je na vrsti zmajeva prva dvosistemska lokomotiva v zgodovini Nevaga. Opazili so jo med vožnjo do Żmigróda, kjer je preskusna proga Železniškega inštituta.

24 dvonapetostnih lokomotiv naj bi bilo dostavljenih v letih 2021 in 2022 (po 12). Zmaji bodo opremljeni s 3 kV enosmernim in 25 kV 50 Hz AC napajalnimi sistemi. pogodba predvideva dobavo programske opreme in licenc, potrebnih za upravljanje lokomotive, sklop povsem novih nadomestnih delov in komponent, vključenih v tako imenovani komplet za nujne primere , pa tudi usposabljanje in pooblastilo osebja PKP Cargo za vzdrževanje in obratovanje lokomotiv.