nedelja, 27. september 2020

[DK-DSB] Lokomotive Vectron, odobrene za obratovanje na Danskem

 DANSKA: Prve tri od 42 električnih lokomotiv Siemens Mobility Vectron AC, ki jih je naročil nacionalni potniški operater DSB, naj bi bile dostavljene ta mesec, potem ko je organ za promet, gradbeništvo in stanovanja 15. septembra odobril obratovanje na Danskem.



Lokomotive velikosti 6,4 MW, ki bodo uporabljene za vleko dvonadstropnih potniških vagonov DSB, imajo največjo hitrost 200 km / h in lahko obratujejo pri elektrifikaciji 25 kV 50 Hz, ki se uporablja na Danskem, in 15 kV 16,7 Hz v Nemčiji. Opremljeni so z ETCS, pa tudi s sistemi za nadzor vlakov PZB / LZB in DK-STM.

42 lokomotiv, ki so bile naročene v treh serijah v letih 2018 (26) 2019 (osem) in 2020 (osem), bo pozitivno vplivalo na naš okoljski odtis tako glede porabe energije kot lokalnih emisij delcev in bo nadalje podpiralo cilje DSB zagotoviti trajnostno, zanesljivo in prilagodljivo obratovanje vlaka, ki bo koristilo našim strankam, «je dejal izvršni direktor DSB Flemming Jensen.

Predsednik uprave Siemens Mobility Michael Peter je dejal, da je dobavitelj "še posebej zadovoljen, da lahko lokomotive predamo svojim strankam prej, kot je bilo prvotno načrtovano."

Skupaj je 50 kupcev zdaj naročilo več kot 1 000 lokomotiv Vectron, odobritev za obratovanje pa je bila prejeta v Avstriji, Belgiji, Bolgariji, na Hrvaškem, Češkem, Danskem, Finskem, v Nemčiji, na Madžarskem, v Italiji, na Nizozemskem, Norveškem, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Švedska, Švica in Turčija.