četrtek, 17. september 2020

[EU] Alstom podpiše pogodbo o prodaji in nakupu Bombardier Transport s spremenjeno ceno

 INDUSTRIJA: Alstom je 16. septembra napovedal uradni podpis kupoprodajne pogodbe za nakup družbe Bombardier Transportation pri družbah Bombardier Inc in Caisse de dépot et Place du Québec.



Zaključek transakcije se zdaj pričakuje v prvem četrtletju 2021, v skladu z odobritvami regulatorjev in običajnimi pogoji.

Izrazi so bili "prilagojeni trenutnim razmeram", je dejal Alstom. To vključuje znižanje cenovnega razpona za 300 milijonov EUR na 5,5 do 5,9 milijarde EUR, brez nadaljnjih prilagoditev navzdol, povezanih z mehanizmom neto denarne zaščite.

Alstom je dejal, da meni, da bo izkupiček verjetno znašal do 5,3 milijarde EUR v primerjavi z razponom od 5,8 do 6 milijard EUR, napovedanem 17. februarja 2020.

Struktura financiranja ostaja enaka, CDPQ pa bi postal največji delničar Alstoma s približno 18% osnovnega kapitala in glasovalnimi pravicami.

Močna strateška utemeljitev

Alstom je dejal, da je "prepričan v trdno strateško utemeljitev prevzema", in dodal, da si želi v štirih do petih letih zagotoviti sinergijo stroškov obratovanja v višini 400 milijonov EUR in srednjeročno obnoviti maržo Bombardier Transport na standardno raven.

Transakcija naj bi bila dvomestna po akciji EPS v drugem letu po zaključku in bi ohranila kreditni profil Alstoma z oceno Baa2.

Transformacijske spremembe

"Nakup družbe Bombardier Transportation predstavlja spremembo za Alstom," je dejal predsednik in izvršni direktor Henri Poupart-Lafarge. „Skupini bo to omogočilo, da pospeši svoj strateški načrt in okrepi svoje vodstvo v okviru dinamičnega trga, v času, ko je trajnostni promet v središču svetovne agende.

„Bombardier Transport bo Alstomu prinesel komplementarno geografsko prisotnost, da bo razširil Alstomov komercialni doseg na ključnih rastočih trgih, močno dopolnjevanje izdelkov v voznem parku, strateško lestvico na področju storitev in signalizacije, industrijsko zmogljivost v ključnih državah, vodilno ponudbo portfelja in dodatne R&R zmogljivosti za naložbe v zeleni in pametni inovaciji. Tudi Alstom bo pozdravil nove talente in strokovno znanje s prihodom zaposlenih v podjetju Bombardier Transportation. '