četrtek, 3. oktober 2019

[ITA-FNM] Lombardija je na ogled na Expo Ferroviaria

ITALIJA: Na sejmu Expo Ferroviaria v Milanu 1. oktobra so bili uradno predstavljeni dve maketi nove generacije primestnih in regionalnih vlakov za Lombardijo.

Na otvoritvenem forumu dogodka je svetnica Lombardije za infrastrukturo, promet in trajnostno mobilnost Claudia Maria Terzi pojasnila, da se je železniška vožnja v tej regiji od leta 2014 povečala za 19% na povprečno 800 000 potnikov na dan. Čeprav so mesta Milano, Bergamo in Brescia prevladovala v vzorcih potovanj, je menila, da je vse pomembneje zagotoviti dober javni prevoz manjšim skupnostim v regiji, kar postavlja železnico v osrčje vse bolj integrirane multi-modalne mreže.
Zavedajoč se potrebe po izboljšanju kakovosti storitev, zanesljivosti in udobja lokalnih železniških storitev, je Terzi dejal, da se je Lombardia namenila več kot 1 milijarda EUR za financiranje 161 novih vlakovnih kompozicij za lokalnega operaterja FNM, kar je bilo pozneje povečano na 176. To bo znatno zmanjšati povprečno starost voznega parka na približno devet let do dobave zadnjih vozil.
Predsednik skupine FNM Andrea Gibelli je pojasnil, da je skupina za uresničitev širših ciljev trajnostne mobilnosti Lombardije postavila svoje razpisne specifikacije za uvrstitev najboljše mednarodne prakse, zato so ga odzivi v industriji slišali.
Septembra 2018 je FNM oddal okvirno pogodbo s Hitachi Rail Italy za do 120 dvokrilnih EMU-jev na podlagi dobaviteljeve 160 km / h platforme Caravaggio, ki je zdaj dobavljena v Trenitalijo pod blagovno znamko 'Rock'. V tem okviru je FNM oddal prvotno naročilo za 30 enoprostorcev in 20 enoprostorcev s sedeži za 466 oziroma 598 potnikov. Pričakuje se, da bodo dobave začele v 20 mesecih od podpisa pogodbe.
Dva meseca pozneje je FNM izbral Stadlerja, ki bo dobavil do 50 hibridnih več enot dizelskih baterij za uporabo na svojih neelektriziranih poteh; v tem primeru je bilo prvotno naročilo za 30 kompletov s tremi avtomobili, ki bodo v vmesnem napajalnem modulu imeli dva dizelska motorja z nizko emisijo Stage V in dva akumulatorja.
Oba proizvajalca sta lahko na Expo Ferroviaria predstavila prvi pogled na svoje nove vlake, pri Hitachiju so prikazali modele avtomobilov, Stadler pa je razkril notranje postavitve za prvi in ​​standardni razred. Za izpolnjevanje zahtev Lombardije za spodbujanje aktivne mobilnosti bosta oba tipa vozil na voljo za prevoz koles.
Druga prireditev Expo Ferroviaria, ki jo bo v Milanu uprizoril Mack Brooks, je razstava 2019 privabila 280 razstavljavcev iz 22 držav, od tega 59 podjetij razstavlja prvič. Sem spadajo Colas Rail Italy, ABB, JSW Steel Piombino, CRRC in Alpha Vlaki.