ponedeljek, 16. julij 2018

[ UK- British ] nesreče vlak v Angliji

Združeno kraljestvo: Pogoj za revizijo, kako je mreža Rail najbolje zagotovila varnost železniških operacij, hkrati pa je Ministrstvo za promet 12. julija objavilo tudi varstvo divjih živali in ohranjanje dreves.

Ocenjeno je, da je v 60 m od železnice več kot 10 milijonov dreves. Mreža Rail ima programe za upravljanje vegetacije, vendar je odziv na skrbi javnosti glede vplivov na ptice 10. maja železniški minister Jo Johnson zaprosil, naj prekine vse sečnje med letošnjo gnezditveno sezono, razen kjer je varnost pomembna.
Pregled bo vodil John Varley, direktor podjetja Clinton Devon Estates, ki upravlja 10 000 ha kmetijskih, gozdarskih, stanovanjskih in poslovnih površin.
Upoštevala bo vse vidike pristopa omrežne železnice k upravljanju vegetacije, vključno z utemeljitvijo in učinkovitostjo obstoječih politik; kjer obstajajo najboljše prakse in ali se lahko učinkoviteje izvajajo drugje v omrežju; ali so zmogljivosti primerne za prepoznavanje in optimizacijo priložnosti za izboljšanje naravnega okolja; ali je za opredelitev alternativnih pristopov potrebno več veščin; obseg inovacij, kot so izboljšave pri upravljanju z adhezijo; okoljskega poročanja in javnih komunikacij.
Predstavnik mreže Rail Railers je povedal Railway Gazette, da je upravljavec infrastrukture "ves čas uravnovešaval potrebe okolja in njegovih črtic sosedov s potrebami in varnostjo 4,6 milijona ljudi, ki vsak dan uporabljajo in zanašajo na našo železnico". Lansko leto je bilo več kot 400 primerov vlakov, ki se soočajo z padlimi drevesi, in še 1 000 incidentov, ki so povzročili zamude pri storitvah, ki so industriji presegli 100 milijonov funtov.

"Dobro smo razmišljali o obstoječih standardih in politikah, ki smo jih razvili že več let s pomočjo strokovnjakov, za katere verjamemo, da imajo pravo ravnovesje in ohranjajo varno in biološko obremenitev," je dejal Network Rail. "Večino časa, ko te standarde in politike uveljavljamo, smo dobili pravilno, včasih pa ne. Da bi nam pomagali izboljšati, smo vzpostavili tesna partnerstva s Svetom dreves, Woodland Trustom in drugimi strokovnjaki na tem področju. Pozdravljamo vladni pregled in priložnost, ki jo predstavlja, da se še izboljša. "