sreda, 4. julij 2018

[AT- ÖBB ] ÖBB naroči EMU Bombardierja

AVSTRIJA: Nacionalni operater Avstrijske zvezne železnice je dal naročilo podjetja v višini 188 milijonov ameriških dolarjev za 25 šestih avtohtonih električnih večdelnih enot Talent 3, ki jih je 3. julija objavil Bombardier Transportation.

To je drugo naročilo, ki ga je treba skleniti z okvirnim sporazumom za do 300 enot talentov 3, dogovorjeno decembra 2016.
Prvo naročilo je zajemalo začetno 21 enot v vrednosti 150 milijonov EUR za uporabo na območju Vorarlberga. Najnovejša naročila, dokončana 29. junija, zajemajo 19 enot za uporabo v Tirolu od leta 2020 in šest za uporabo pri čezmejnih storitvah v Južni Tirol v Italiji od leta 2021. Obstaja možnost za še pet enot.
"S tem javnim naročilom ÖBB sistematično nadaljuje svojo obnovo flote," je povedala članica odbora ÖBB-Personenverkehr Evelyn Palla. "To zagotavlja dostopnost in najsodobnejši standard udobja za lokalni in regionalni promet v Tirolski regiji."
Christian Diewald, vodja Bombardier Transportation v Avstriji, je dejal, da je "velika gesta zaupanja v Bombardier in odlična potrditev novega regionalnega vlaka Talent 3, ki se je ÖBB odločil za nakup drugega naročila, preden so bili tudi prvi vlaki dostavljeni."