četrtek, 29. marec 2018

[ Alstom ] Novi vlak za "Coradia" za v italiji in v Nizozemski ....

ITALIJA: Nacionalni operator za potnike Trenitalia je štirim pogodbam za Alstom dodelil skupno 54 električnih več enot za uporabo v regijah Abruzzo (štiri EMU), Ligurija (15), Marche (štiri) in Veneto (31).
Naloge v skupni vrednosti okoli 330 milijonov EUR so bili v okvirni sporazum iz avgusta 2016 za do 150 vlakovnih kompozicij, ki so vključevali začetno trdno naročilo za regijo Emilia Romagna za 47.
Regionalna različica družine Alstom's Coradia Stream EMU ima največjo hitrost 160 km / h, več kot 300 sedežev in nizke tla za enostaven dostop. Zasnova omogoča operaterjem, da izberejo notranjo postavitev z več sedeži za daljša potovanja ali povečano stojišče za krajša potovanja, postavitev pa se lahko prilagodi sezonskim potrebam, kot je namestitev koles ali smučarskih stojalov. Druge možnosti vključujejo električne vtičnice, wi-fi, pijačo in malice za prodajo ter multimedijske storitve z avdio in video infotainment virov.
EMU so izdelani in certificirani na mestu Alstom v Savigliano, z načrtovanjem in izdelavo vlečnega sistema v Sesto San Giovanni in s signalnimi sistemi iz Bologne.
"Zelo smo veseli, da sta Trenitalia in Abruzzo, Ligurija, Marche in Veneto obnovili zaupanje v vrsto regionalnih vlakov Alstom Coradia in upamo, da bomo prišli na krov z drugimi regijami," je povedal Michele Viale, generalni direktor Alstoma v Italiji 26. marec. "Pop se je izkazalo, da so ga zelo cenili lokalni organi in potniki, ki so si ga ogledali v polnem obsegu pri nedavni objavi."

---------------------

NIZOZEMSKA: Nacionalni potniški operater NS proučuje izvedljivost gradnje nove delavnice v kraju Lelystad, kjer trenutno obstaja servisna točka in stroj za pranje vlaka.
Nova delavnica, ki zaposluje okrog 200 ljudi, bi dopolnila obstoječe vzdrževalne delavnice v Maastrichtu, Leidschendamu, Amsterdamu Watergraafsmeer in Onnenu blizu Groningena.
Odprtje je predvideno za leto 2024, v času, ko bo prejela medkrajevne nove generacije EMU, ki jih je NS naročil od Alstoma leta 2016.