ponedeljek, 3. februar 2014

Izredno: močno oviran železniški promet - organizacija prometa 3. februarja 2014

Zaradi izredno slabih vremenskih razmer žled na vozni mreži, podrta drevesa na progi in podobno, bo organizacija potniškega prometa, 3.2.2014 bo predvidoma potekala po naslednjem razporedu:

- proga Ljubljana - Sežana: namesto vlakov vozijo nadomestni avtobusi, ki bodo ustavljali na postajah: Brezovica, Notranje Gorice, Preserje, Borovnica, Logatec, Rakek, Postojna, Prestranek, Pivka, Divača in Sežana. Na postajah in postajališčih, ki niso navedene, avtobusi ne bodo ustavljali. V konicah med 5. in 8. uro in med 14. in 17. uro bodo avtobusi vozili vsako uro, zunaj konic pa vsaki dve uri. Prav tako bodo z avtobusi nadomeščeni vlaki v Koper, Ilirsko Bistrico in na Reko. 

- proga Nova Gorica - Jesenice: na relaciji, Nova Gorica - Podbrdo, ter Jesenice - Bohinjska Bistrica, poteka nadomestni prevoz z avtobusi. Avtovlaki skozi bohinjski tunel ne vozijo.

proga Ljubljana - Jesenice: namesto vlakov z elektro vleko se prevoz izvaja z nadomestno diesel vleko, kar pomeni manj prostora za potnike in zamude vlakov cca 10-30 minutne zamude.

- proga Maribor - Prevalje: na odseku Ruše - Prevalje je organiziran nadomestni avtobusni prevoz

- proga Ljubljana - Zidani Most: namesto vlakov z elektro vleko se prevoz izvaja z nadomestno diesel vleko, kar pomeni manj prostora za potnike in zamude vlakov.

Mednarodni vlaki iz Avstrije in v Avstrijo bodo tudi v prihodnje vozili z zamudo do 120 minut. Na Špilju bo predvidoma do jutri, 3. februarja, do 18. ure na avstrijski strani proga zaprta. 

Na drugih progah bo promet predvidoma potekal v skladu z voznim redom, pričakovati pa je manjše zamude.

Vremenske razmere zadnjih dni na Slovenskih železnicah ocenjujemo kot katastrofalne, saj je bila na električnih napravah in drugih naprav, ki so namenjene zagotavljanju varnosti prometa, povzročena ogromna škoda. Na Slovenskih železnicah se z vsemi razpoložljivimi močmi in sredstvi trudimo, da bodo proge čim prej po ureditvi vremenskih razmer spet normalno prevozne. Vsem uporabnikom naših storitev v potniškem in tovornem prometu se zahvaljujemo za njihovo razumevanje ob morebitnih neprijetnostih, na katere ne moremo vplivati.

Potnikom se zahvaljujemo za razumevanje in jim priporočamo, da se o aktualnem stanju pozanimajo na spletni strani Slovenskih železnic, pri osebju na vlaku, na svoji železniški postaji, po e-pošti na: potnik.info@slo-zeleznice.si ali na tel. številki 1999.