četrtek, 17. maj 2012

Železniški muzej Slovenskih železnic vabi na brezplačne oglede

V železniškem muzeju Slovenskih železnic v Ljubljani se bo v naslednjih dneh zvrstile tri privlačne prireditve za mlade in za že malo dalj časa mlade.

V torek, 15. maja, na mednarodni dan družin, Železniški muzej Slovenskih železnic v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije na obisk vabi vse družine. Med 10. in 18. uro si bodo družine lahko brezplačno ogledale muzej, ki je na Parmovi 35 v Ljubljani.
Ob 16. uri bo organiziran voden ogled razstave, dan družin pa bomo dodatno popestrili še s postavitvijo modelne vrtne železnice v merilu 1:22.

Na mednarodni muzejski dan, v petek, 18. maja, bo za vse obiskovalce vstop v Železniški muzej med 10. in 18. uro brezplačen. Ob 10. in 15. uri bosta organizirana vodena ogleda razstave, obiskovalci pa si bodo lahko med drugim ogledali modulno maketo v merilu HO (1:87) in se popeljali z vrtno železnico.

V soboto, 19. maja, pa bo v železniškem muzeju od 9. do 16. ure potekal sejem modelnih železnic, ki ga pripravlja Društvo ljubiteljev železnic Železna cesta. Na njem bodo vsi ljubitelji modelnih železnic lahko prodajali ali menjali svoje modele, predstavila pa se bodo društva ljubiteljev modelnih železnic.
Tudi na ta dan bo vstop v muzej brezplačen, obiskovalce pa bo popeljala tudi vrtna železnica. Ob 11. in ob 14. uri bo organiziran voden ogled muzejske zbirke.