četrtek, 24. maj 2012

Nova informacijska točka na železniški postaji Kranj

Slovenske železnice so v sodelovanju z mestno občino Kranj v okviru evropskega projekta Cobraman naredile pomemben korak k revitalizaciji degradiranih urbanih območij v mestu Kranj. V okviru projekta smo se osredotočili na območje železniške postaje Kranj. Mestna občina Kranj je postavila Info točko in kolesarnico, na Slovenskih železnicah pa smo poskrbeli za ureditev okolice, ter nudili vso strokovno pomoč. Projekt Cobraman, v skupni vrednosti 196.000 evrov, v katerem sodeluje devet partnerjev iz Srednje Evrope, je izdatno podprla tudi Evropska unija.


 Za naše potnike je najpomembnejša pridobitev to, da lahko na Info točki dostopajo do spletne strani SŽ in s tem do vseh aktualnih informacij o vožnjah vlakov, morebitnih zamudah, ponudbah… Potniki lahko poleg tega brezplačno uporabljajo Wi-Fi in novo urejeno kolesarnico.

Članica poslovodstva Slovenskih železnic, gospa Jelka Šinkovec Funduk, je dejala, da smo se na SŽ z veseljem pridružili projektu, v katerem lahko obiskovalcem poleg informacij o degradiranih urbanih območjih ponudimo še sodobno in uporabno rešitev dela postajnega območja. Ob tem je dodala še, da se z odprtjem Info točke in kolesarnice urejanje kranjske železniške postaje ni končalo.