sreda, 22. december 2010

Z vlakom na silvestrovanje v Beograd


Tudi decembra letos, enako kot prejšnja leta, se bo veliko mladih iz Slovenije odpravilo na silvestrovanje v Beograd, ki si lasti laskavi naziv mesta z najboljšo ponudbo zabave.

Zabava

Beograd je seveda zanimiv tudi za marsikoga, ki si tam želi organizirati zabavo po svoje ali pa morda v novoletnem času obiskati prijatelje ali sorodnike.

Vlaki in cene

Odhodi vlakov iz Ljubljane so vsak dan ob 1.59, 8.15, 14.48 in 21.15. Cenovno je najugodnejša ponudba Beograd Spezial, po kateri stane enosmerna vozovnica Ljubljana-Beograd za potovanje v 2. razredu le 25 evrov. Število sedežev po tej ponudbi je omejeno. Za tiste, ki bi potovali v manjši skupini ali z otroki, je primerna ponudba City Star International. Za potovanja v Srbijo imajo namreč otroci od šestega do dopolnjenega dvanajstega leta starosti, če potujejo s starši ali starimi starši, kar 75-odstotni popust. Večje skupine - kot skupina se šteje, če skupaj potuje najmanj 6 oseb- lahko potujejo s popustom za skupino.

Posebna vlaka

V Beograd bosta iz Ljubljane odpeljala dva posebna vlaka; prvi 29. decembra zvečer in drugi 30. decembra zgodaj zjutraj. Vrnitev obeh vlakov bo 2. januarja. Vožnjo posebnih vlakov organizirata agenciji, ki se sicer ukvarjata z mladinskim turizmom.