sreda, 1. december 2010

Republika Srbska kupi 400 tovornih vagonov

BANJA LUKA - Republika srbska želi kupiti 400 tovornih vozil, vreden okoli 80 milijonov znakov. Pogajanjih s srbskimi oblastmi je nizka. To že dolgo pogaja z tovarniške vagone iz Kraljeva je potrdil namestnik ministra za promet in zveze RS Marinko Biljanović.
"Če ste dosegli dogovor, najprej dobiti na 200 tovornih vagonov, in po nekaj sto. Dejstvo je, strateški cilj, da v prihodnosti," RS železnice "ponudbo okoli 800 novih tovornih vagonov," pravi Biljanović.

Za nakup novih avtomobilov za "RS železnice" čaka na odobritev vlade Srbije, in da med RS in Srbijo okrepili pogovore o nakupu novih avtomobilov, je pred kratkim potrdil minister za gospodarstvo Mladjan Dinkich Srbije.

Ministrstvo za promet in zveze RS pravijo, da CDS vagonov precej star in preživel, ker je potrebno nakup nove sestave tovora.

Nakup novih avtomobilov iz Srbije, je treba opraviti s podobnim nakupom model 200 tovornega vozila iz Poljske, ki je stala 20 milijonov evrov. Ta projekt je posodil poljska vlada, in trenerji v začetku prihodnjega leta, bi morali doseči Republike srbske.