petek, 7. januar 2022

[RailPool] Railpool je pri Siemensu naročil še do 100 novih lokomotiv Vectron

 Nova velika pogodba sledi lanski pogodbi za 20 strojev.



Siemens Mobility je v začetku leta še okrepil svoj položaj vodilnega evropskega v segmentu novih lokomotiv. Eno največjih Railpoolovih "podjetji za najem železnic" se je s proizvajalcem dogovorilo o okvirnem sporazumu za dobavo do 100 novih strojev. Hkrati je podpisala zavezujočo naročilo za dobavo prvih strojev Vectron.

Naročilo sledi naročilu za 20 lokomotiv Vectron MS, ki jih je prej izdelal Railpool. Različne različice lokomotiv se bodo uporabljale na različnih evropskih železniških koridorjih (sever-jug in vzhod-zahod) in bodo lahko obratovale v največ 18 državah.

»To pomembno naročilo je dokaz našega uspešnega partnerstva z Railpoolom in odlične kakovosti naših lokomotiv. Z naročilom lokomotiv Vectron MS je Railpool ne le pridobil zelo zmogljivo in zelo zanesljivo lokomotivo, ampak je izbral tudi večsistemsko različico, ki bi lahko zagotavljala čezmejni železniški promet brez zamenjave lokomotive. To bo našim strankam omogočilo največjo operativno prilagodljivost in se lahko hitro odzvali na spreminjajoče se tržne razmere,« pravi Albrecht Neumann, izvršni direktor Siemens Mobility.

Prodanih 1.270 vektronov

Po besedah ​​izvršnega direktorja Railpoola Torstena Lehnerta je fleksibilnost za čezmejni promet ključna za njihove stranke. "Z nakupom dodatnih lokomotiv Vectron in njihovo univerzalno uporabnostjo se odzivamo na te potrebe trga, hkrati pa pošiljamo pozitiven in zelen signal v rastočem železniškem sektorju," je dodal Lehnert.

Lokomotive Vectron, ki jih je naročil Railpool, imajo največjo moč 6,4 MW in največjo obratovalno hitrost 200 km/h. Opremljeni so tudi z zahtevanimi nacionalnimi sistemi za zaščito vlakov in enotnim evropskim sistemom za zaščito vlakov ETCS.

Siemens Mobility je že prodal 1.270 lokomotiv Vectron skupno 61 strankam. Lokomotive Vectron so doslej prevozile več kot 500 milijonov kilometrov in so trenutno odobrene za obratovanje v Avstriji, Belgiji, Bolgariji, Hrvaški, Češki, Danskem, Finskem, Italiji, Madžarskem, Nemčiji, Nizozemski, Norveški, Poljski, Romuniji, Srbiji. , Slovaška , Slovenija, Švedska, Švica in Turčija.