sreda, 19. januar 2022

[GER-DB/Siemens] Siemens Mobility bo DB dobavil 50 lokomotiv Vectron Dual Mode

 DB Cargo AG in DB Bahnbaugruppe sta pri Siemens Mobility naročila skupno 50 dizelskih lokomotiv Vectron Dual Mode. Naročilo je možnost, ki jo uporablja DB iz okvirnega sporazuma, sklenjenega septembra 2020. Zahvaljujoč temu naročilu se bo flota DB Cargo povečala na 146 lokomotiv Vectron Dual Mode, skupina DB Bahnbau Group pa bo prvič prejela štiri tovrstne lokomotive. Dostava lokomotiv se bo začela leta 2026.



- Naša lokomotiva Vectron Dual Mode podpira DB pri podnebju prijazni preobrazbi njihove flote. Lokomotiva Vectron Dual Mode bo uporabljala električni pogon na elektrificiranih odsekih proge, na neelektrificiranih odsekih pa lahko preklopi na konvencionalni način brez menjave lokomotiv. To bo zmanjšalo emisije CO2, znižalo stroške vzdrževanja in pomagalo DB pri uvedbi bolj trajnostnih oskrbovalnih verig, je dejal Albrecht Neumann, izvršni direktor oddelka železniškega voznega parka Siemens Mobility.

Četudi so glavne železniške proge v Nemčiji že elektrificirane, t.i zadnji kilometer lahko praviloma postrežejo le dizelske lokomotive. Vectron Dual Mode ponuja vzdržljivo in ekonomično zamenjavo za običajne dizelske lokomotive.

Do danes je Siemens Mobility prodal 195 lokomotiv Vectron Dual Mode 18 strankam. Lokomotiva temelji na preizkušeni platformi in komponentah Vectron. Prilagojen je za delovanje v 15-kV AC napetostnem sistemu in je opremljen s sistemom za upravljanje vlaka PZB.

Siemens Mobility je že prodal 1.270 lokomotiv Vectron skupno 61 strankam. Te lokomotive so prevozile več kot 500 milijonov kilometrov in so odobrene za uporabo v Avstriji, Belgiji, Bolgariji, na Hrvaškem, Češkem, Danskem, Finskem, v Nemčiji, na Madžarskem, v Italiji, Nizozemski, Norveški, Poljski, Romuniji, Srbiji, Slovaški, Sloveniji, Švedski. , Švico in Turčijo.