sreda, 18. avgust 2021

[AT-OBB] OBB je preklicala pogodbo zaradi zamud pri dobavah. Desiro ML namesto Talenti

 Avstrijske železnice (ÖBB) so prekinile pogodbo z Alstomom o dobavi vlakov Talent, ki je bila naročena pred združitvijo z Bombardierjem. Razlog je bila zelo dolga zamuda pri sprejemu vozil v promet. Nujno potrebne vlake bo zagotovil Siemens.



Lokalni tisk od pomladi poroča o možni spremembi dobavitelja električnih vlakov za regionalni promet v regiji Vorarlberg in na Tirolskem. Vlaki Talent 3, naročeni pred nekaj leti (proizvajalca Bombardier, ki je bil pred kratkim povezan z Alstomom), še vedno niso odobreni za promet

Zato smo maja maja o tem vprašali Alstom. - To je zelo razočaranje. Zelo smo se potrudili za dosego skupnih ciljev; Pričakovali smo, da bomo lahko vlake Talent 3 v regiji Vorarlberg uporabljali za potniški promet, nam je povedal takratni direktor Alstoma Austria Jörg Nikutta, zdaj

pa je nadzorni svet ÖBB uradno odobril spremembo dobavitelja v Siemens Mobility. Avstrija, izbrana po pospešenem postopku. Od konca leta 2022 naj bi dobavil 21 vlakov Desiro.

Novi vlaki bodo vozili v regiji Vorarlberg in na Tirolskem. Po ocenah je vrednost naročila 320-360 milijonov evrov. Siemens je v zadnjih letih dostavil več kot 100 vlakov Desiro ML v ÖBB.