četrtek, 22. oktober 2020

[POR-CP] CP naroča 1 668 mm večkomponentne električne in bimodne enote

 PORTUGALSKA: Nacionalni operater CP je podjetju Stadler podelil prvo pogodbo za dobavo 1 668 mm različice svoje regionalne družine več enot Flirt za uporabo na Iberskem polotoku.



Pogodba v višini 158 milijonov EUR, podpisana 21. oktobra, zajema 10 električnih večnamenskih agregatov in 12 elektrodizelskih enot, skupaj z usposabljanjem osebja in štirimi leti vzdrževanja.

Modularna zasnova bo omogočila, da se bimode enote pretvorijo v samo električni pogon ali da se dizelski generatorji zamenjajo z baterijami, odvisno od prihodnjih potreb operaterja.

EMU s tremi avtomobili iz aluminija bo dolg 63,2 m, medtem ko bodo BMU z dodatnim napajalnim modulom 74,4 m. Imeli bodo 214 sedežev in skupno kapaciteto 375 potnikov, z wi-fi, brezstopenjskim dostopom s ploščadi različnih višin in namenskim prostorom za invalidske vozičke, vozičke in kolesa.

Enote bodo zasnovane za največjo hitrost 160 km / h z električno energijo ali 140 km / h z uporabo svojih dizelskih agregatov.

Stadler je zdaj v 21 državah prodal več kot 1 900 več enot Flirt. "Prepričan sem, da bodo portugalski potniki cenili inovativni in sodobni flirt, kot to že počnejo milijoni ljudi v Švici, Nemčiji in na Nizozemskem," je dejal direktor prodaje Ansgar Brockmeyer. „Portugalski trg je za Stadler izjemno pomemben. Veseli smo, da lahko prispevamo k posodobitvi portugalske železniške industrije. "