sreda, 7. oktober 2020

[IT/FRA-Thello] Možen konec proge EC Milan - Marseille

 Največji francoski sindikat CFDT je ​​dnevniku "Nice-Matin" sporočil, da namerava Thello (francosko podjetje v lasti Trenitalie) ustaviti mednarodno linijo Eurocity Milano - Monako - Nica - Marseille.



Thello teh poročil še ni uradno potrdil. Gabriel Rebellino iz CFDT je ​​v intervjuju za časnik dejal: "Podjetje se pripravlja na prekinitev linije, ki deluje od leta 2014. Fiksni vozni red predvideva tri pare vlakov. Začasno bi jih morali začasno ustaviti v prvi polovici leta 2021 «. Ta odločitev bo pomenila odpustitev 38 prevoznikovih zaposlenih v Nici.

Po koncu spomladanske blokade in prejšnji prekinitvi prevoza sta se na progo vrnila dva para povezav na skrajšani progi Nica-Milano. Poleg tega nočni vlak iz Pariza v Benetke ni bil obnovljen po voznem redu. Treba je dodati, da je ÖBB poleti obnovil mednarodne povezave za spanje, vklj. od Münchna in Dunaja do Benetk.

"Če bi se te govorice potrdile, bi bil to res presenetljiv korak, saj je Thello to turnejo rezerviral za SNCF Réseau za naslednja leta," je komentiral Philippe Tabarot, senator Provansa-Alpe-Azurna obala.