četrtek, 12. december 2019

[ESP-RENFE] RENFE bo predstavil nizkocenovno železniško progo "AVLO"

ŠPANIJA: Nacionalni operater RENFE je predstavil blagovno znamko Avlo za prihodnjo storitev nizkocenovnih vlakov za visoke hitrosti.

Avlo naj bi bil na koridorju Madrid - Zaragoza - Barcelona 6. aprila 2020, vstopnice pa bodo naprodaj v januarju. Nato bi ga med letoma 2020 in 21 razširili na druge poti.
Minister za javna dela José Luis Ábalos in predsednik RENFE Isaías Táboas sta v depoju Villaseca de la Sagra 11. decembra razkrila prvi vlakovni niz Avlo.

Vključno, konkurenčno in trajnostno

Ábalos je dejal, da želi Avlo železnice za visoke hitrosti narediti bolj vključujoče, konkurenčne in trajnostne, pri čemer so storitve namenjene vsem in "niso več izdelki, osredotočeni na službena potovanja, temveč odprti za družine, mlade in druge skupine, ki ga uporabljajo zelo občasno."
Začetek prodaje Avlo je del strateškega odziva RENFE na liberalizacijo domačega potniškega trga v okviru četrtega železniškega paketa EU. To je postalo pot do uvedbe konkurenčnih storitev, dodeljenih lokalni podružnici francoskega SNCF in skupnemu podjetju ILSA Air Nostrum in italijanske Trenitalia.
RENFE je dejal, da je cenejša in enostavna storitev Avlo zasnovana tako, da pritegne kupce, kot so družine, skupine in mladi, ki trenutno potujejo po cesti.
Storitve se bodo izvajale z uporabo vlakovnih vlakov razreda Talgo 112, ki se spreminjajo na delavnicah v Madridu, La Sagra, Málaga in Valladolid. Te vlakovne garniture bodo imele 438 sedežev, kar je 20% več od trenutne konfiguracije. Ko se mreža širi, bi se uporabljali tudi vlaki serije 106, ki ponujajo 581 sedežev.