četrtek, 14. februar 2019

[ Avstralija] CAF bo nadomestil regionalni vozni park novega Južnega Walesa

AVSTRALIJA: Nova vlada Južne Wales je podpisala pogodbo za 117 avtomobilov z več enotami, ki bo 14. februarja nadomestila celotno regionalno vlakovno floto.

Konzorcij Momentum Trains CAF, Pacific Partnership in DIF Infrastruktura V je bil nagrajen s pogodbo za javno-zasebno partnerstvo, ki temelji na razpoložljivosti, za načrtovanje, izgradnjo, financiranje in vzdrževanje novega regionalnega železniškega voznega parka ter izgradnjo novega vzdrževalnega objekta v Dubbo, 300 km severozahodno od Sydneja .
Projekt v višini 2,8 milijarde dolarjev vključuje kapitalske stroške v višini 1 26 milijard dolarjev in 15 let vzdrževanja. Delež CAF v pogodbi znaša 500 milijonov evrov, španski proizvajalec pa zagotavlja tudi lastniško financiranje.
CAF bo dobavil 10 dizel-električnih vlakov za uporabo na dolgih povezavah, ki povezujejo Sydney, Melbourne in Brisbane, ter devet kratkih in 10 dolgih več enot za regionalne poti. Zagotovila bo tudi dva simulatorja usposabljanja voznikov.
Vlaki bodo zagotovili "gospodarski" razred z 2 + 2 sedeži in "premium" razredom z 2 + 1 sedeži; na vlake na dolge razdalje bodo na voljo tudi bifeji.
Končna montaža bo potekala v novem objektu v Dubbu. Po besedah ​​ministra za promet in infrastrukturo NSW Andrewa Constance bo med gradnjo ustvarjenih okoli 200 delovnih mest, nadaljnjih 60 delovnih mest v fazi zaključevanja vlaka in 50 delovnih mest, ko bo nov vozni park začel obratovati.
Vlake bo vodil NSW TrainLink, prvi pa naj bi vstopil v obratovanje od leta 2023. Zamenjali bodo floto XPT, sestavljeno iz 60 avtobusov in 19 avtomobilov z električno energijo, ter 23 dizelskih vozil Xplorer in 28 Endeavor.