sobota, 1. december 2018

[ ITA- FNM ] FNM je nakupi novi vlak za Flirt 3 (Stadler) - 6-EMV

EVROPA: 30. novembra je bil v Milanu podpisan sporazum, s katerim je Stadler dobil devet električnih več električnih enot s šestimi avtomobili, ki jih bo FNM zakupil Trenordu za uporabo na čezmejnih storitvah TILO med Lombardijo v Italiji in Ticinom v Švici.

FNM je lani pozval k oddaji ponudb in naročil 114,4 milijona evrov v dveh paketih. Prva je za pet enot, ki bodo dostavljena do novembra 2020, sledijo ji štiri enote, ki bodo prihajale od julija 2021. Sporazum predvideva tudi zagotavljanje storitev celovite vzdrževanja.
Enote 160 km / h bodo opremljene za delovanje na 3 kV DC v Italiji in 15 kV 16,7 Hz v Švici. Dolgo bo 104 x 9 m, z zmogljivostjo 655 potnikov, vključno s 244 sedeži. Značilnosti bodo vključevale LED osvetlitev, električne vtičnice, informacijske sisteme za potnike in dve stranišči. Opremljeni bodo z ETCS, merjenjem porabe energije, števci potnikov in diagnostično tehnologijo na daljavo,
"Današnje podpisovanje je nadaljnji element širšega načrta za obnovo flote vlakov, ki se je začela leta 2017," je povedala predsednik FNM Andrea Gibelli. "Dostopnost novih vlakov je bistvenega pomena za ponudbo storitev, ki bolj ustreza potrebam po mobilnosti ljudi, ki živijo in delajo ali obiščejo Lombardijo ali, kot v tem primeru, ki potujejo čez mejo."