sobota, 22. december 2018

[ LUX - CFL ] nakupi novi vlak Coradia od Alsthom

LUKSEMBURG: Nacionalna železnica CFL je Alstomu dodelila pogodbo v višini 360 milijonov EUR za oskrbo 34 regionalnih visoko zmogljivih dvonivojskih večdelnih električnih enot Coradia od decembra 2021 dalje.

Naročilo, ki je bilo objavljeno 18. decembra, vključuje 80 m in 160 m dolge enote z največjo hitrostjo 160 km / h. Vlaki bodo zasnovani za delovanje 25 kV 50 Hz in bodo opremljeni z ETCS stopnjo 2 Baseline 3 in TBL1 +, da se omogoči delovanje v Luksemburgu, Franciji in Belgiji.
"Novi vlak, ki ga ponujamo, je koncentracija najnovejših inovacij iz naše dokazane platforme Coradia", je povedal Gian Luca Erbacci, višji podpredsednik Alstoma v Evropi. EMU-ji bodo imeli prostorne in dobro osvetljene potniške prostore, kolesarske prostore, dostopne sanitarije, dinamične informacijske sisteme, wi-fi, CCTV in LED osvetlitev z vhodi, namenjenimi hitremu potniškemu toku.
Izvršni direktor CFL-ja, Marc Wengler, je dejal, da bi bila EMU „preizkušena tehnologija in hkrati vlak, ki je pripravljen na prihodnost“. Naročeno jim je bilo, da zamenjajo obstoječa vozila in izpolnijo pričakovano „znatno“ povečanje števila dnevnih migrantov.
EMU bo zasnovan v tovarni Alstom v Valenciennesu in izdelan v Barceloni, z vložki na svojih lokacijah v Charleroi, Reichshoffen, Tarbes, Ornans, Villeurbanne, Savigliano in Salzgitter.