četrtek, 20. december 2018

[ PL - PKP ] Vlak zamude Varšava - Berlin. Premajhna rezerva Taurus 3 - EU44

Naši bralci so vse bolj zaskrbljujoči, da mednarodni vlaki iz Varšave v Berlin odložijo odhod s postaje Poznań. Preverili smo razloge.
Vozovi Varšava-Berlin-Varšava vodijo štiriosistemske hitre lokomotive EuroSprinter. PKP Intercity jih je leta 2008 kupil za vodenje mednarodnih vlakov brez potrebe po spremembi lokomotiv na vlake, prilagojene različnim napetostim, ki delujejo v različnih državah. Tam jih je 10, na Poljskem vozijo pod imenom Husarz-Taurus3




Na žalost je v zadnjih tednih, so bralci "RK" vedno bolj pozorni na to lokomotive ne izpolnjujejo svojo vlogo in na nekaterih vlakih jih je treba namestiti samo na železniški postaji v Poznanu, ki je povzročila 20-minutno zamudo vlakov, ki gredo v ali iz Berlina. Izkazalo se je, da je zaradi trčenj na križišču eden od električnih avtomobilov moral biti izključen iz prometa, nekateri od njih pa so vozili samo med Berlinu in Poznanom.



- PKP Intercity trenutno ima 8 lokomotiv EU44. Eno vozilo iz te serije je namenjeno za popravilo po trčenju. Kmalu se bo lokomotiva EU44 vrnila na pot po pregledu P2. To bo zagotovilo potrebne klice Varšava - Berlin in vzdrževati zahtevane rezerve vozil - Agnes napisal Serbeńska, predstavnica za PKP Intercity in dodal, da prej, v zvezi z napakami, občasna situacija spuščanjem vozil EU44 lokomotiva EP09 ali EP08.

Pomembno je poudariti, da je PKP Intercity namerava opremiti huzarji naprav kreditov / ERTMS, tako da v prihodnosti se načrtuje uporaba te lokomotive za vožnjo vlakov na 200 km / h na centralni železniški promet.