nedelja, 30. december 2018

[ SLO - PKP ] Skupina PKP Cargo prevzema več kot 80% delnice v slovenski družbi Primol-Rail

Napredni svetovni promet (AWT), družba PKP Cargo Group, je danes podpisala pogodbo o nakupu 80 odstotkov delnic v slovenski družbi Primol-Rail. PKP Cargo poudarja, da na ta način poveča svojo prisotnost na trgih južne Evrope.Kot obvešča PKP Cargo, pridobitev večine Primol-Rail, ki ima licenco za opravljanje železniških prevoznih storitev v Sloveniji, odpira nove možnosti, da PKP Cargo Group poveča prevoz proti severu in jugu Evrope. - Glede na to, da ima Skupina že licence za samostojno delovanje na Češkem, Slovaškem, Madžarskem in v Avstriji, lahko zdaj z uporabo samo ene večsistemske lokomotive upravlja vlake iz Poljske do slovensko-italijanske meje in v slovensko koprsko pristanišče od največjih pristanišč na Jadranu - beremo. 

Doslej je AWT služil približno 10 vlakov na teden glede na mejo s Slovenijo, kjer je skladišče prevzel lokalni podizvajalec. Trenutno se bo število takih vlakov povečalo, kar bo povečalo prevoz skupine PKP Cargo med državami, ki ležijo od Baltika do Jadrana. - Z zadovoljstvom smo prepričani, da današnja pogodba ustvarja priložnosti, da Skupina PKP Cargo vstopi na nove trge s privlačno prometno ponudbo in poveča obseg prometa - je povedal Maciej Walczyk, predsednik AWT-a 

- Veseli smo se pridobitve delnic slovenskega partnerja. Je odgovor na nedavno sprejeto strategijo skupine PKP Cargo, v kateri se osredotočamo na pridobitve na tujih trgih in povečanje naše vključenosti v promet med državami trojice, - je poudaril predsednik družbe PKP Cargo Czesław Warsewicz. Predsednik je na nedavni novinarski konferenci napovedal možnost pridobitve letošnjega leta.