petek, 14. december 2018

[ PL-PKP Cargo] Prva lokomotiva Newag Dragon 2 s šestimi osni z dovoljenjem ET25

V petek, 7. decembra, je lokomotiva Dragon 2, ki jo je izdelala družba Newag, prejel prvo dovoljenje za začetek obratovanja kot lokomotivo, ki je popolnoma skladna s tehničnimi specifikacijami interoperabilnosti, opremljenimi z evropskim varnostnim sistemom. Dovoljenje je izdal Urad za železniški promet.

Dragon 2 je prva v Evropi s šestimi gonilna sila v celoti v skladu s tehničnimi specifikacijami za interoperabilnost (TSI 2014), opremljeni z ETCS stopnje 2 je bila zgrajena na lokomotornem pretvornika na osnovi silicijevega karbida (SiC), da se zagotovi nemoteno delovanje pri visokih temperaturah, lahko hrup zmanjša, zmanjša izgube 50% energije in zmanjša velikost in težo naprav za 60%. 

Lokomotiva Dragon 2 uporablja najsodobnejše in zanesljive tehnologije, ki vozniku zagotavljajo veliko udobja. Glavna prednost Dragon 2 je zelo velika vlečna sila, ki v povezavi z zajetno lokomotive, učinkovito in pogonski sistem nedrsečo na vsaki osi, omogoča nošenje težkih tovornih vlakov.

Kupec prvih lokomotiv je največji poljski železniški logistični operater PKP Cargo po pogodbi za dobavo treh lokomotiv te vrste.