ponedeljek, 19. februar 2018

[ SWE - UPPTAGET] Transitio naroči dvonivojske EMU

ŠVEDSKA: Organ za nabavo železniškega voznega parka, ki je v lasti lokalnih oblasti, je AB Transitio podpisal odločno naročanje za osem električnih večdelnih enot dvonadstropnih dvižnih plošč Stadler, ki se bodo uporabljali na storitvah Upptåget od konca leta 2019. Redni nalog, ki ga je 14. februarja objavil Stadler, možnost za pogodbo za leto 2016, ki je za regionalne storitve Mälardalen pokrivala začetno 33 EMU, vredno SKr3,5 milijarde, z možnostmi do 110 dodatnih.

Aluminijasti EMU iz družine Stadler's Kiss dvokolesnih EMU bodo izkoristili večji nakladalni profil, ki je na voljo na Švedskem. Imeli bodo tudi suhe transformatorje, ki ne potrebujejo oljnega hladila.
Druge lokalne značilnosti vključujejo "odlično" odpornost proti hudemu zimskemu vremenu, ki temelji na izkušnjah Stadlerja, ki oskrbujejo železniški vozni park z Norveško, Finsko, Estonijo, Rusijo in Belorusijo. To bo vključevalo zaprto opremo, dvoposteljne meddržavne pregrade, snežne strgala med podstavnimi vozički in telesi, sistem za rekuperacijo toplote, talno ogrevanje in visoko kakovostno izolacijo.
Švedski dobavitelji, vključeni v projekt, vključujejo Icomera, Kockum Sonics, ÅF-Infrastructure in Hök Instrument.