torek, 13. februar 2018

[ Nesreča vlak ÖBB ] Trčenje vlakov na avstrijskem Štajerskem zahtevalo smrtno žrtev

V kraju Niklasdorf na avstrijskem Štajerskem sta trčila potniška vlaka. V trčenju je umrla ena potnica, najmanj 22 ljudi je poškodovanih, med njimi več huje, je sporočila policija, vzrok nesreče še ugotavljajo.
Mednarodni vlak na poti iz Gradca v Avstriji v Saarbrücken v Nemčiji ter regionalni vlak sta bočno trčila okoli 12.45 na območju železniške postaje v Niklasdorfu. Enemu izmed vagonov mednarodnega vlaka je ob trčenju odtrgalo vsa okna, en vagon se je iztiril. Po navedbah policije sta vlaka trčila ob kretnicah, kjer se vlaki približajo drug drugemu.
Med poškodovanimi, ki so jih prepeljali v bližnje bolnišnice, so tudi najmanj trije otroci. Reševalci so iz razbitin vlakov rešili okoli 60 ljudi, je sporočila policija.
Vzrok trčenja za zdaj ni znan. Nesrečo preiskuje deželna policija na avstrijskem Štajerskem.


Novice iz ÖBB za tiste, ki potujejo z nočnim vlakom: "Noč vlaki NJ 233 (40233) in NJ 235 (40294) so ​​med glavno postajo na Dunaju in Sv medregionalni Linz - preusmeri St.Michael Z podaljšanje časovnega potovanja - Selzthal. od tu lahko pričakuje do 120 minut. popotniki v oddelku Dunaj hbf in Bruck imajo možnost uporabe nadomestnega vlaka 30233 (Dunaj hbf -Bruck / Mur) ali 20234 (Bruck / Mur-Dunaj železniška postaja) za vožnjo. Med Bruck an der Mur in St. Michael smo organizirali avtobus za vas.



Nočni vlaki NJ 464 in NJ 465 se preusmerjajo med Bruck an der Mur in Bischofshofen nad Bruck an der Mur - Dunaj - Linz - Salzburg. Ostanki na vmesnih postajah so izpuščeni. Tu lahko pričakujemo podaljšanje časa vožnje do 180 minut. Med Bruck an der Mur in Schwarzach St. Veit smo organizirali avtobus za vas. Ta avtobus služi načrtovane postaje NJ 464 / NJ465.