nedelja, 10. december 2017

[ SRB -ŽS ] Podpisano posojilo za nadgradnjo v Beograd

SRBIJA: Evropska banka za obnovo in razvoj zagotavlja nacionalnemu potniškemu operaterju JSC Srbija Voz s posojili v višini 47 milijonov EUR za financiranje nadgradnje in širitve zemunskega depoja na obrobju Beograda.

Spletna stran bo postala glavno vzdrževalno središče izvajalca in edina, ki je opremljena za vzdrževanje flote Stadlerovih električnih več enot, ki jih je financirala EBRD. Po besedah ​​EBRD naj bi izboljšanje vzdrževalnih zmogljivosti operaterja povečalo kakovost potniških storitev, podaljšalo življenje svoje flote in podprlo rast kolesarjenja. Prav tako se bo izvajal akcijski načrt za nadaljnje izboljšanje upravljanja podjetij.
Prva posojilna pogodba v višini 30 milijonov EUR je bila podpisana 7. decembra, druga pa naj bi bila predvidoma podpisana v začetku leta 2018.
"Moderne in učinkovite naprave za vzdrževanje železniškega voznega parka so bistvenega pomena za trajnostno poslovanje družbe," je dejala Sue Barrett, direktorica EBRD Transport. "Verjamemo, da bo projekt spodbujal preusmeritev prometa s cest na železnico in s tem podpiral prehod na zeleno gospodarstvo v Srbiji".