petek, 15. december 2017

[IRAN ] Iran naroči dizelski motor z več enotami

IRAN: Dvakratna pogodba za Hyundai Rotem in Iran Rail Industries Development Co za dobavo 150 večdrevesnih dizelskih dizelskih motorjev do nacionalne železniške železnice RAI je bila podpisana 2. decembra.

Hyundai Rotem bo v svoji tovarni v Changwonu v Južni Koreji proizvedel 150 avtomobilov, preostalih 300 pa bo v skladu s sporazumom o prenosu tehnologije prenesel tudi IRICO na lokalni ravni. Naročilo se financira po kreditni pogodbi med Južno Korejo in Iranom, dostava pa se zaključi v 6½ letih.
Najnovejše enote bodo izboljšana različica DMU, ​​dobavljenih po pogodbi, podpisani leta 2004, z največjo hitrostjo od 120 km / h do 160 km / h. Namenjeni so za primestni promet, bodo imeli zaslone za informacije o osebnih potnikih in namenske prostore za uporabnike invalidskih vozičkov in prtljage.
Ministrica za ceste in mestni razvoj Abbas Akhoundi je povedala, da bo naročilo potekalo za tranzitno usmerjen razvoj v okviru šestega razvojnega načrta Irana.
Korejska družba je na iranski trg vstopila tako, da je leta 1984 dobila 20 dizelskih lokomotiv, leta 2004 pa je dobila naročilo za dobavo 150 DMU avtomobilov. Dobave so se začele leta 2007, vendar so jih nato prekinile mednarodne sankcije, naložene Iranu iz leta 2010. Hyundai Rotem je dejal, da je njen ugled v Iranu omogočil podpis memoranduma o razumevanju za najnovejše DMU maja 2016, potem ko so bile sankcije olajšane, in zdaj usmerjene v nadaljnje možnosti v državi.