petek, 30. december 2016

[ Kitajska - CRH ] Šanghaj - Kunming visoke hitrosti linije

KITAJSKA: Slovesnosti so potekale na novi postaji Kunming Nan na 28. decembra v počastitev odprtino za storitve prihodkov v Guiyang --potnikih Namenski Line Kunming. Povezava je zadnja faza v 2 252 km Šanghaj - Kunming hodniku, eden od štirih vzhod-zahod in štiri linije sever-jug za visoke hitrosti, razvite v okviru 2011-15 osrednjega načrta.

V vzhodnem delu v gradnji od leta 2006, in na zahodnem odseku pridobila dovoljenje v letu 2010, Shanghai - Kunming koridor je zdaj najdaljši vzhod-zahod visoke hitrosti linije v državi. Povezuje razvit vzhodni obali na jugozahodu, prečkajo province Zhejiang, Jiangxi, Hunan, Guizhou in Yunnan.
Pot se je začela v več fazah. Vlaki začel teče čez 150 km med Shanghai Hongqiao in Hangzhou Dong leta 2009. Nanchang - oddelek Changsha Nan odprta za storitve prihodkov v septembru 2014, ki ji sledijo na koncu tega leta, ki ga je Hangzhou Dong - Nanchang in Changsha Nan -Xinhuang Xi. Xinhuang Xi - Guiyang Bei noga je bila odprta junija 2015. Vmesne postaje na končni fazi so zagotovljene na Pingba Nan, AnShun Xi, Guanling, puanski in Panxian v provinci Guizhou in na Fuyuan Bei, Čudžing Bei in Songming v Yunnan.
Linija je bila zasnovana za delovanje 350 km / h, z vlaki sprva teče s hitrostjo do 330 km / h po China Railway Corp najhitrejši čas na poti med Shanghai in Kunming je rezan od 34 h do 11 h.
In štiri dnevne vlaki v obe smeri med Šanghaju in Kunming, dva z vlaki v vsako smer na dan, naj bi se uvedla med Kunming Nan in Shenzhen Bei preko Guiyang Guangzhou in z učinkom od 5. januarja spremembo voznega reda. To bo zmanjšal čas end-to-end potovanja na tej progi za 22 ur na okoli 7 ur.
Kitajska ima že več kot 20 000 km 350 km / h in 250 km / h vrstic v obratovanju. Sedanji glavni načrt za razvoj osem sever-jug in osem vzhod-zahod koridorjev je pričakovati, da vidi to sliko povečala na 45 000 km do leta 2030, dvigovanje celotnega nacionalnega omrežja za več kot 150 000 poti kilometrov.
Če se želite povezati z novo visoko hitrost vozlišča, ki se nahaja v okrožju Chenggong približno 20 km južno od središča mesta, 5 · 4 km vejo Kunming metro Line 1 Chunrongjie do Kunming Nan je bil odprt 26. decembra; To je vmesnih postaj na Shjixingzhengzhongxin, Yihelu in Bailongtan.