četrtek, 29. december 2016

[ AT - ÖBB ] ÖBB naročila Talent 3 več-enote

AVSTRIJA: Notranji železniški ÖBB je odredil začetno graditi od 21 Talent 3 različnih enotah iz Bombardier Transportation na podlagi okvirnega sporazuma, podpisanega 27. decembra, ki zajema dobavo do 300 vlakovnih kompozicij za regionalne in primestne storitve.

Družba je bila izbrana v septembru kot prednostni ponudnik za okvirno pogodbo v ocenjeni skupni vrednosti okoli 1 € · 8 milijard, pred drugouvrščeni Stadler. Nadaljnja gradnja modela Siemens Desiro ML CityJet je odločilo tudi. Pravni izziv zoper odločbo je bil zavrnjen v začetku decembra, utira pot za pogodbo, ki se podpiše.
V 21 regionalnih EMU se vrednotijo ​​po približno 150m €. 100 m dolgi vlaki naj bi se podal v letu 2019 za uporabo v regiji Vorarlberg in sosednjih držav.
Predstavljena na sejmu InnoTrans 2016 v septembru je Talent 3 je najnovejši razvoj EMU platforme Bombardierjev. Do sedaj je podjetje dobavlja okoli 1 400 Talent in Talent 2 DMU in EMU za storitve v Evropi in Kanadi, od katerih jih 187 upravlja ÖBB. Talent 3 ima širši koša vozila, ki omogoča do 50% več sedežev kot prejšnje generacije, pri nižjih nadstropjih in širših vrat za pospešitev pri vstopanju in izstopanju krat.
Ki bo zgrajena v tovarni Hennigsdorf pri Berlinu, bo Talent, skladnih s TSI 3, opremljen s tem sistemom, kot je standard, ki omogoča čezmejno delovanje. To pa je na voljo v več različicah, z 160 km / h različic za regionalno in primestnega delovanja, kot tudi oblikovanje 200 km / h za storitve daljše razdalje. Začetna naloga iz Abellio zajema dobavo 43 enot do leta 2020 za uporabo na Regionalnetz Neckartal storitev po Stuttgartu.
Platforma je združljiv tudi z Primove sistemom Bombardierjev shranjevanje baterija litij-ion, ki omogoča delovanje do 100 km na niso elektrificirane proge. Baden-Württemberg se bodo preizkusili tudi enoto prototip baterije, ki se je razvila v financiranje raziskav iz nemške zvezne vlade.
Opisovanje podpisu okvirnega sporazuma z ÖBB kot "velik uspeh", generalni direktor Bombardier Transportation Avstrija Christian Diewald dejal hitro pospeševanje in visoko zanesljivost Talent 3 bi pomagala upravljavec vzdrževati svoje "ambiciozne voznih redov vlakov na geografsko zahtevnih regijah . "