torek, 20. september 2016

[ GER - DB ] ICE4 odobren za delovanje

NEMČIJA: Siemens objavil 16. septembra, da je bil 12-car ICE4 visoke hitrosti vlak, ki ga je dobavitelj Deutsche Bahn za delovanje odobrila železniški organ EBA zvezni. S takojšnjim učinkom, "14-mesečni uvodni fazi vlaka zdaj lahko začne," je dejal Siemens.

Po dveh mesecih "notranjih operacij testne", dve ICE4 garniture se "strogo preskusiti v realnih razmerah" na München - pot Hamburg. Začetek potniškega prometa je predvideno za spremembo voznega reda december 2017.
"Z današnjim odobritev poslovanja in serije homologacijo, smo srečali našo časovni načrt za ICE4 točno na dan," je dejal Siemens Mobility direktor Jochen Eickholt. "To je fantastičen dosežek, glede na obseg projekta."
Siemens navaja, da je bil ICE4 odobreni v okviru novega postopka homologacijski listini, s potrdili dokumentacijo in poskuse, ki jih priznane testne organi izdali. Z izjemo dveh specializiranih področjih, EBA preverja le popolnost teh dokumentov.
"Zaradi tega novega postopka, bi lahko veliko število potrebnih dokumentov in potrdil za projekt ICE4 se razdeli med različnimi testiranje organi v zgodnji fazi", je dejal Siemens, zagotoviti, da bi se srečal načrtovani časovni okvir za odobritev.