sreda, 23. september 2015

[ SLO / CRO - SŽ / HŽ ] Še vedno prekinjen potniški promet med Slovenijo in Hrvaško

Obvestilo 23. september ob 10:00

Železniški potniški promet s Hrvaško je po navodilu državnih organov ustavljen do preklica, vsi drugi vlaki po Sloveniji vlaki vozijo neovirano. Odziv Slovenskih železnic na migracije prebežnikov je usklajen z odzivom državnih organov. Migranti, ki so jih državni organi registrirali in imajo dovoljenje za prosto gibanje po državi, lahko neovirano potujejo in kupijo vozovnice za vse vlake po Sloveniji.

Vsi mednarodni potniški vlaki proti Hrvaški in iz nje vozijo do mejnih postaj Dobova v smeri Zagreb, Ilirska Bistrica  v smeri Reka, do Hrpelje Kozina v smeri Pule, do Rogatca v smeri Djurmanec in do Središča v smeri Čakovec.Nadomestni prevozi:

Slovenske železnice organizirajo nadomestni avtobusni prevoz od Ilirske  Bistrice do Reke ter obratno in od Hrpelje Kozina do Pule ter obratno.

Od postaje Dobova do hrvaškega železniškega omrežja, od Rogatca do Djurmanca in od Središča do Čakovca je organiziran nadomestni prevoz le v eni smeri.

Do preklica bo za mednarodne potnike v smeri Zagreba organiziran nadomestni prevoz iz Brežic. Prihodi vlakov v Brežice za katere je organiziran nadomestni avtobusni prevoz:

ob 7:44, vlak 499,
ob 9:51, vlak  415,
ob 16:15, vlak 211,
ob 19:59, vlak 213,
ob 21:50, vlak 159,
ob 22:36,  vlak 411.

Vse potnike lepo prosimo za razumevanje. Aktualno stanje lahko spremljate na spletni strani Slovenskih železnic. Za potniške informacije je na voljo tudi tel. št. 01 29 13 332.

Pripravljenost Slovenskih železnic na migracije beguncev. Mednarodni železniški potniški promet s Hrvaško še prekinjen

Slovenske železnice so del sistema, ki pripravlja odziv Slovenije na migracije beguncev. Vloga Slovenskih železnic je, da po navodilu in naročilu državnih organov na operativni ravni opravijo prevoze beguncev. Na Slovenskih železnicah smo po navodilu državnih organov ustavili mednarodni železniški potniški promet s Hrvaško. V sodelovanju z državnimi organi izvajamo vse pripravljene operativne postopke. Na Slovenskih železnicah je organiziran štab, ki spremlja razmere na vstopnih točkah v Slovenijo. Štab je v rednem stiku z glavnim operativnim štabom Policije. Odziv Slovenskih železnic bo prilagojen razmeram na terenu, v skupini SŽ pa bodo zagotovili vse kar lahko, da beguncem v sodelovanju z državnimi organi omogočijo varno pot.