ponedeljek, 17. december 2012

Božični muzejski vlak

V čarobnem decembru, ko se po vsej Sloveniji vrstijo najrazličnejši privlačni dogodki in prireditve, ki so še posebej zanimivi in privlačni za naše najmlajše, vas v soboto, 22. decembra, vabimo na nostalgično vožnjo med tremi starimi slovenskimi mesti: Ljubljano, Celjem in Mariborom ter začutite tamkajšnji praznični utrip.

Program izleta

Muzejski vlak bo vozil na relaciji Ljubljana – Maribor in bo razdeljen na 6 etap:
  • Ljubljana - Celje
  • Celje - Maribor
  • Maribor - Celje
  • Celje - Ljubljana
  • Zidani Most - Celje - Zidani Most
  • Pragersko - Maribor - Pragersko 
  •  

Za ljubitelje parne vleke

Tudi železniški navdušenci bodo prišli na svoj račun. Od blizu si bodo lahko ogledali mogočno parno lokomotivo, eno največjih, kar so vozile po slovenskih tirih. Pokramljali bodo lahko s posadko lokomotive in od blizu opazovali njihovo težko in umazano delo. Postanka v Celju sta namenjena opremi lokomotive z vodo in pripravi za nadaljnjo vožnjo, pri postanku v Mariboru pa bo lokomotiva poleg vode prejela tudi zalogo premoga za pot proti Ljubljani. Motivov za fotografiranje tako ne bo zmanjkalo. Potnike bodo na vlaku spremljali odlični poznavalci zgodovine železnic in železniških vozil, in tako bo več kot dovolj možnosti za zanimiv klepet.
V sklopu vlaka bo vozil jedilni vagon - restavracija, v katerem se bo mogoče okrepčati ter kupiti priložnostne spominke.

Vozni red in program

Vozni red in podroben program si lahko ogledate na organizatorjevi spletni strani: http://www.muzejski-vlak.si/.

Nakup vozovnic

Vozovnice lahko kupite preko spletnega obrazca na: http://www.muzejski-vlak.si/narocite-vozovnico
Potniki, ki bodo potovali le na eni od etap, imajo možnost povratka na izhodiščno postajo z rednimi vlaki Slovenskih železnic. Za vožnjo z muzejskim vlakom potrebujete natisnjeno rezervacijo, ki jo prejmete ob spletnem nakupu. Rezervacija za potovanje z muzejskim vlakom ne velja za potovanje z rednimi vlaki Slovenskih železnic. Vozovnice za povratek z rednimi vlaki lahko kupite na prodajnih mestih Slovenskih železnic. Odhode na izhodiščno postajo si lahko določite sami, odhode vlakov preverite v iskalniku voznih redov.

Rezervacije in dodatne informacije

Naročilo vozovnic: http://www.muzejski-vlak.si/narocite-vozovnico
Več informacij o potovanju in programu: www.muzejski-vlak.si