sobota, 28. julij 2012

SRBIJA; VLAKI POLNI, PRAZNE CESTE

Ta konec tedna pa naj bi prišlo turistov, predvsem veliko število tranzitnih potnikov in naš odhod na jugu.

Množice so že namignil petek zjutraj, ko AMSS opozoriti "težnjo po povečanju števila avtomobilov." Za razliko od delovni dan, petek je čakal, da zapustijo državo.

- Pričakujemo, da bodo zaposleni čez vikend na cestah, vendar nihče ne more z gotovostjo trdimo, - pravijo v AMSS. - Na mejnem prehodu Horgos, ki Kelebija Brodarevo in čakal eno uro, vendar je nemogoče napovedati, ali bo v soboto in nedeljo bo prav toliko. Naši ljudje so sprejeli nasvet, in kdor nima za potovanje med tednom. Vendar pa se gibljejo stranka na cesti le ob vikendih in se zastojem.
Sodeč po številu prodanih vstopnic na avtobusni postaji v Beogradu, bodo ta konec tedna bo tiho. V petek je bilo samo 19 zgodnji odhod, in bo predvidoma v soboto samo šest dodatnih vozil!


- To poletje je zelo čudno in poteka brez gneče - Ljilja pravi Dimić iz OZS. - V petek imamo 600 odhodov in smo pripravljeni v vsakem trenutku z vključitvijo novih vozil, pa tudi obstoječe avtobuse z več sedeži! Po zemljevidu Več Herceg Novi (potujejo preko Budve), Ulcinj, Dubrovniku, Zlatibor ... Dobre vstopnice se prodajajo v notranjost Srbije, vendar je daleč od nekdanjega vrha, ki mora biti v tem trenutku.

V srbski "Železnice" so zadovoljni s številom potnikov za odvetniške zbornice. Pravijo, da je še vedno v prometu najomiljniji na obali Črne gore, še posebej, ker je veliko raje, da svoje avtomobile in mirno potujejo iz Beograda in Novega Sada v Baru. Dnevni promet z odvetniki in štiri vlakov dnevno, najbolj iskan odhoda zvečer, vstavi nove vagone.Vlak je še vedno najcenejša oblika prevoza v Črni gori, kot je povratna vozovnica iz Beograda stane 24 evrov.