torek, 6. marec 2012

Za katastrofalno nesrečo bodo obtožili kontrolorja






V železniški nesreči je umrlo 16 ljudi, več kot 50 jih je bilo ranjenih

Poljski tožilci načrtujejo vložiti obtožnico zoper železniškega kontrolorja,ki naj bi zaradi napake pri usmerjanju vlakov v soboto zvečer povzročilželezniško nesrečo v kraju Szczekociny na jugu Poljske. Po navedbah tožilcaTomasza Ozimeka je kontrolor storil napako, ko je nastavljal naprave, kiusmerjajo vlake.

Železniškega kontrolorja naj bi poljski tožilci obtožili, "da je nehotepovzročil katastrofalno prometno nesrečo". Ozimek je ob tem pojasnil, daje kontrolor vlak, ki je vozil proti Krakovu, usmeril na napačne tire, kar jevodilo v čelno trčenje z vlakom, ki je bil namenjen v Varšavo. Pri tem je umrlo16 ljudi, več kot 50 jih je bilo ranjenih.

Neimenovanega železniškega uslužbenca, ki je bil po nesreči zaradi šoka vzdravniški oskrbi, v primeru obsodbe čaka osem let zaporne kazni. Pristojneoblasti so zaslišale še enega kontrolorja, proti kateremu pa niso vložileobtožnice.

Na Poljskem se je danes začelo tudi dvodnevno žalovanje za žrtvamiželezniške nesreče, v kateri sta trčila vlak s sedmimi vagoni, namenjen vVaršavo, in vlak s štirimi vagoni, namenjen v Krakov.



Za katastrofalno nesrečo bodo obtožili kontrolorja