četrtek, 15. marec 2012

Z vlakom iz Moskve v največje dalmatinsko mesto


Ruske železnice so sporočile, da bo njihova podružnica, Zvezna potniška družba, 17. junija letos uvedla sezonsko železniško povezavo med Moskvo in Splitom.

Pot od Moskve skozi Budimpešto do Splita in nazaj do ruske prestolnice bo trajala teden dni, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA). Cene vozovnice pa še niso objavili. Kot so še sporočili, bodo med 17. junijem in 26. avgustom dodali železniško kompozicijo vlaku, ki že povezuje Moskvo in Budimpešto oziroma Budimpešto in Split.

To potovanje se začne ob sobotah v Moskvi, vlak v Budimpešto pa prihaja ob torkih. Kompozicijo bodo nato dodali vlaku, ki sicer povezuje Budimpešto in Split. Potniki iz Moskve bodo prihajali v največje dalmatinsko mesto ob sredah. Vlak bo ob sredah peljal v nasprotni smeri, iz Splita proti Budimpešti. Ob četrtkih pa bo nadaljeval proti Moskvi, kamor bo prihajal ob sobotah, so še pojasnile Ruske železnice.

Potniške linije imajo za dvajset evropskih in azijskih držav in ponujajo 48 mednarodnih povezav. V mednarodni mreži ruskih železnic sicer ni povezav s slovenskimi mesti. V sporočilu so še poudarili, da so lani za petino zvišali potniški promet v primerjavi z letom 2010.

Cene železniških vozovnic za večdnevno potovanje med Moskvo in Splitom, ki sta sicer povezana z letalskimi linijami, še niso objavili. Najcenejša letalska vozovnica na relaciji Moskva-Split pa stane približno 430 evrov.