sreda, 28. marec 2012

Francozinji odškodnina, ker je vlak pogosto zamujal

Francoski železniški operater bo moral plačati 1500 evrov odškodnine ženski, ki je izgubila delo zaradi večkratnih zamud vlaka, s katerim se je vozila na delo

Francozinji odškodnina, ker je vlak pogosto zamujal
Francoski nacionalni železniški operater SNCF bo moral plačati 1500 evrov odškodnine ženski, ki je izgubila delo zaradi večkratnih zamud vlaka, s katerim se je vozila na delo, je danes odločilo sodišče v Parizu. 25-letnici je prisodilo tudi 1500 evrov za sodne stroške, a je znesek precej pod tistim, ki ga je zahtevala.

Mlada ženska je na sodišču od operaterja terjala 45.000 evrov. Junija 2010 so jo namreč kot tajnico v odvetniški pisarni v Lyonu sprejeli za poskusno dobo, po mesecu dni pa so jo odpustili. Njeno stalno zamujanje naj bi škodilo delovanju pisarne.

25-letnica je živela v bližnjem mestu Amberieu, v kratkem času njene zaposlitve pa je bil vlak pozen vsaj šestkrat, in sicer je zamuda znašala od 10 do 75 minut. Sodišče se je strinjalo, da so bile stalne zamude razlog za njen stres, ni pa pritrdilo trditvi, da je zaradi njih utrpela finančno izgubo.