Na krovu restavracijskih vagonov čeških železnic se pojavlja nov sezonski meni, ki bo navdušil ljubitelje tradicionalne kuhinje in gurmane, ki iščejo edinstveno kulinarično doživetje. Sezonske jedi so na voljo na vseh vlakih, ki ponujajo storitev restavracije ČD s storitvijo JLV.
Trenutni sezonski meni tradicionalno vključuje juho, glavno jed (vključno z vegetarijansko različico) in sladico. Tokrat so se kuharji osredotočili na trdno kulinariko in ekspresivne okuse. Od zdaj naprej so na jedilniku: zeljna juha s klobaso in kislo smetano, jelenska enolončnica v vinu s korenasto zelenjavo in pire krompirjem ter zeleno, za sladek zaključek pa torta s čokoladnim ganachejem in karameliziranimi češnjami. Vegetarijanska različica glavne jedi je klasika češke kuhinje - koperna omaka z jajci in pečenim krompirjem grenaille.
JLV, ki je odgovoren za gostinstvo na vlakih ČD, je v sodelovanju z Združenjem kuharskih mojstrov in slaščičarjev Češke pripravil nov meni. Sezonska ponudba se spreminja večkrat letno, tako da lahko tudi redni popotniki še vedno odkrivajo nove okuse.
Nov sezonski meni:
Juha:
Zeljna juha s klobaso in kislo smetano
Glavna jed:
Jelenska enolončnica v vinu s korenasto zelenjavo ter pire krompirjem in zeleno
Zelenjavna glavna jed:
koperna omaka z jajci in pečenim grenaille krompirjem
Sladica:
Čokoladna ganache torta in karamelizirane češnje
Sezonski meni dopolnjuje stalni meni, ki še vedno vključuje priljubljene klasike, kot so goveja ribica v smetani (svíčková), ocvrti piščančji kotlet ali ponudba zajtrka.
Po trenutnem voznem redu češke železnice vsak dan vozijo okoli 160 vlakov s storitvijo restavracije ČD, ki jo upravlja JLV. Tej floti se postopoma pridružuje tudi nova generacija restavracijskih avtomobilov ComfortJet, ki vozijo na relacijah iz Češke republike v Berlin in Hamburg ter na Dunaj. Temu seznamu se bodo kmalu pridružile Bratislava, Budimpešta in København na Danskem.
