torek, 31. oktober 2017

[ PL / D - PESA/ DB ] Za DB je vedno več povezav. Pri dostavi?

V teku je proizvodnja motorjev z notranjim zgorevanjem za Deutsche Bahn. Prva vozila morajo prihodnje leto priti v Nemčijo.

Kot je povedal "železniški trg", že obratujejo dve BR633 (tristezni) in eno BR632 dvokolesno vozilo. Gradnja povezave je prav tako napolnjena s končno dvorano, kjer je trenutno še kar šest vozil. Kot je potrdila Pesa, je vsaka stopnja proizvodnje pod nadzorom predstavnikov DB. 

Proizvajalec obvesti "RK", ki je v zadnjih mesecih, je uspešno opravil statičnih in dinamičnih preskusih ( smo pisali o tem tukaj ), in da je v zadnjem obdobju v teku v zvezi s pripravo dokumentacije za homologacijo. Deutsche Bahn je strinjal z mnenjem načrt predvideva, da do sredine leta vozil naslednjih pridobiti soglasje organa | (Eisenbahn-Bundesamt, regulator trga), nato pa se bo začel na testno vožnjo in zagon vozila.

Po podatkih proizvajalca bo v letu 2018 vozil dostavljenih 71 regij Sauerland, Allgäu in Hessen. Prvotni datum dobave je bil sredi leta 2016, vendar je bil vstop vozil v nemškem prometu znatno podaljšan. Pogodbeni organ bo s pogajanji dosegel morebitne pogodbene kazni; veliko je odvisno od končnih datumov dobave. 

Nemški prevoznik je leta 2012 s podjetjem Pesa sklenil okvirno pogodbo za dobavo do 470 dizelskih enot za povezavo z DB Regio. Njegova najvišja vrednost je okoli 1,2 milijarde evrov.