torek, 10. oktober 2017

[ CZ - Pilsen ] Ljudje so izbrali barvo nove RegioPantery za regijo Pilsen.

Enote RegioPanter, ki naj bi se začele v regiji Pilsen od naslednjega leta, bodo imele nekoliko drugačne premaze kot isti vlaki v drugih regijah. Volivci v spletnem anketi v regiji so želeli kombinacijo modre, sive, zelene in rumene barve.

Rezultate ankete je objavil dnevnik Pilsen . Po njegovem mnenju je glasovalo 2822 ljudi, 1173 volivcev zmagovalno možnost. Na drugem mestu, z 970 glasovi, možnost A, v kateri je bila modra prevladujoča barva zelena, je prejela najmanj glasov v sivi različici s 679 glasov.
Enote proizvaja Škoda Transport za Češke železnice, ki so imele koristi od okvirnega sporazuma za leto 2015. Dvosistemske enote želijo prejemati subvencijo iz Operativnega programa Transport 2.
"Naš cilj je še izboljšati kakovost potovanj v regionalnem prometu, tako da smo avgusta 2017 v okviru pogodbe, sklenjene leta 2015, Škoda Vagonka naročila 9 komponent RegioPanter. Te enote bi bilo treba redno povezovati jeseni prihodnjega leta in jim plačati približno milijardo CZK, "je  dejal tiskovni predstavnik čeških železnic Radek Joklik.
Novi vlaki bodo zaključeni do konca naslednjega leta. Češke železnice bodo razporejale na progi Pilsen-Horažďovice. Plzeňský náčelník je bývalý šéf Škody Prevoz a jeho akcionár Josef Bernard. Za Škodo je po dolgem času potekala nova pogodba za železnico, železniški vozni park je pred kratkim padel.
Novi vlaki bodo klimatizirani, ponujajo dostop do interneta prek omrežja Wi-Fi, električno vtičnico ali informacijski sistem. Poleg tega bo vsaj en avto v kompletu vedno imel prostor za prevoz ljudi z omejeno mobilnostjo in usmerjenostjo.
Regija in češke železnice se razlikujejo glede na število sedežev, ki jih bo vlak imel. Češke železnice so leta 2015 napovedale, da bodo imele 147 sedežev, od tega 9 sedežev v 1. razredu, okrožje na mestu govori 140 sedežev. Potniki bodo znatno izboljšali kakovost potovanja, vlakovi med Pilsenom in Horažďovice pa sodijo v eno najhujših čeških železnic.