sobota, 26. avgust 2017

[ Afrika ] Bombardier in Bouygues prodati koncesijske deleže Gautrain

JUŽNA AFRIKA: Podjetje Murray & Roberts za tehnično in gradbeno dejavnost je podpisalo memorandum o soglasju, s katerim je pridobilo 8,5% deležev koncesionarja Gautrain Bombela Concession Co, ki sta jo organizirala Bouygues Travaux Publics in Bombardier Transportation.

Dogovorjeni so bili poslovni pogoji za sklenitev posla v skupni vrednosti 40 milijonov dolarjev, sporazumi pa so v postopku dokončanja, je MVL povedal 22. avgusta.
Družba MRL je prvotno imela 25-odstotni delež koncesije za načrtovanje, delno financiranje, izgradnjo, upravljanje in vzdrževanje omrežja Gautrain, ki se je leta 2011 povečal na 33%. Bouygues in Bombardier Transportation sta se zdaj odločili, da bodo odprodali svoja gospodarstva.
MRL je dejal, da njena naložba v BCC zagotavlja "močne donose v kratkoročnem in srednjeročnem obdobju", pri čemer pojasnjuje, da je bila pridobitev del širše strategije razdeljevanja kapitala.
Drugi delničarji družbe Bombela so črna skupina za strateško partnerstvo za gospodarsko moč, finančne storitve, zdravstveno varstvo, IT in industrijska vlagateljica J & J Group.
Bombardier Transportation je povedal železniškemu listu, da je nenehno optimiziral svoj naložbeni portfelj in ostal "zavezan" južnoafriškemu železniškemu trgu.