četrtek, 1. junij 2017

[ FIN - VR ] Nordic Vectron lokomotive začetek obratovanja

FINSKA: Prvih osem lokomotiv iz nordijske različico družine Vectron vstopili v službo prihodkov z VR skupine 31. maja, potem ko je bil odobren za operacijo, ki jo varnostne agencije Trafi in formalno predal Siemens 26. maja, prvi prihodki izlet je bil tovorni storitev iz Tampereja na Vuosaari Harbor v Helsinkih.

Siemens je za dobavo 80 lokomotiv, da nacionalni operater VR do konca leta 2026, v skladu s pogodbo oddano februarja 2014. Obstajajo možnosti za do 97 več.
Imenovani razreda SR3 ga VR, so 6 · 4 MW lokomotiv z največjo hitrostjo 200 km / h, da je sestavljen v München tovarni Siemens. Nordijska varianta družine Vecton omogoča široko uporabo nove opreme, ki zahteva pet lokomotiv, ki se uporabljajo za testiranje in certificiranje TSI. Prvih osem lokomotive so se uporabljajo za različne vrste prevoza potnikov in blaga za naslednjih 12 mesecev, da se opredelijo vse tehnične težave pred serijsko proizvodnjo 
lastnosti po meri za obratovanje na Finskem vključujejo 1 524 mm merilnik kolesne avtomatske spojke, nacionalni nadzor vlakov sistema JKV-STM, kot tudi ETCS in dva dizelska moč modulov, ki se lahko uporabljajo za operacije na kratkih razdaljah v niso elektrificirane tire. Winterisation funkcije vključujejo zmožnost, da deluje pri temperaturah -40 ° C, namesto -25 ° C, da Siemens običajno modelov za, in za obvladovanje prahu sneg in pogostih trkov z velikimi živalmi.