sobota, 19. marec 2016

[ SLO - SŽ ] DRUGI TIR - REVIZIJA PROJEKTA: Prispelo 5 ponudb

Direkcija RS za infrastrukturo je za izvedbo revizije projekta drugega železniškega tira med Divačo in Koprom prejela pet ponudb, so sporočili po današnjem odpiranju. Ponujene cene se gibljejo od 81.000 evrov brez DDV do več kot 960.000 evrov.



Najnižjo ponudbo je podal konzorcij avstrijskih družb Fallast, STL Solutions for Transport and Logistic, LTE-Logistik und Transport in Rinderer & Partner ZT KG, in sicer v višini 81.000 evrov brez DDV, revizijo pa bi izvedli v 135 delovnih dneh.
Ponudba italijanske družbe Geodata Engeneeringznaša 176.900 evrov, izvedbo ponujajo v treh mesecih od podpisa pogodbe.
Španska INECO - Ingenieria y Economia del Transporte bi revizijo izvedla za 781.971,66 evra, in sicer v 120 dneh.
Italijanska družba J.V. Sistema Ingegneria in slovenska Axis sta podali ponudbo v višini 790.783,26 evra, rok izvedbe bi bil tri mesece od podpisa pogodbe.
Nemška DB International medtem ponuja revizijo za 963.800 evrov, izdelali pa bi jo v 147 dneh od podpisa pogodbe.
Vlada želi z revizijo proučiti možnosti optimizacije in racionalizacije projektnih rešitev ter tudi možnosti, da bi bil projekt namenjen samo tovornemu prometu, podrobneje pa naj bi bila raziskana tudi tveganja v času gradnje.


Vlada namerava za izgradnjo projekta drugega železniškega tira Koper-Divača ustanoviti posebno projektno podjetje, toda očitno je v igri še vedno tudi možnost izvedbe projekta prek mandatne pogodbe z Darsom. Vlada po besedah državnega sekretarja Metoda Dragonje to možnost preučuje, dokončnega odgovora pa še ni.