petek, 18. marec 2016

[ I - FS ] Benetke letališče sporazum železniško povezavo

ITALIJA: Roki za izgradnjo železniške povezave do letališča Venezia Marco Polo so določeni v memorandumu o soglasju, ki ga RFI in upravljanje letališča družbe podpisan SAVE 9. marca
Projekt bi zahteval 12 km novi trasi. To bi odstopajo od obstoječe Venezia - skladu tržaški okoli 7 km severovzhodno od Mestre postaje in sledite dovozno pot na letališče pred vstopom v predor na postajo pod potniškega terminala.

Predvideno je, da bo oblika dela zaključena v decembru 2016 z odobritvijo načrtovanja je treba doseči v letih 2017 in gradnji dobili v teku konec leta 2018 za dokončanje decembra 2023. storitev Prihodki bi se začela junija 2024, z direktnimi vlaki v Benetkah in Trstu načrtovanih .
Ministrstvo za infrastrukturo in promet in RFI so zagotavljanje € 14m za načrtovanje dela. Gradnja bo po ocenah stala višini 450 milijonov EUR, ki jih financira vlada, RFI in za povezovanje Evrope v EU.
  • 3. februarja RFI in Furlanije-Julijske krajine se dogovorili za nadgradnjo Benetke - Trst linijo za dvig največjo hitrost 150 km / h do 200 km / h.